Cicle de conferències: Mirades matemàtiques 2022/23

Propera conferència:

    • Què volem fer enguany? Alguns episodis matemàtics
    • A càrrec de la Lídia Martí i la Pepa Pizà, mestres de l’escola Mestre Colom de Bunyola, Mallorca.
Lídia Martí:  treballo al CEIP Mestre Colom de Bunyola, Mallorca. Som mestra de primària especialista en llengua anglesa.
Ara fa més de vint anys vaig descobrir que m’agradaven les matemàtiques quan vaig provar una altra manera d’ensenyar-les. Des de llavors, he volgut seguir aprenent any rere any per poder transmetre les matemàtiques amb passió dins l’aula.
Pepa Pizà: Som mestra de primària. Els darrers anys he treballat al CEIP Mestre Colom i ara mateix som jubilada novella. Fa molts anys vaig guanyar el Premi Maria Antònia Canals amb el treball “Una partida de futbolí” i a partir de llavors he conegut molta gent relacionada amb les matemàtiques que m’ha ajudat a créixer en aquest camp. Actualment faig una petita col·laboració al curs de postgrau de la UIB “Expert Universitari en Matemàtiques de l’Educació Primària”.


Resum:

“Tenim alguns reptes per proposar-vos, però vosaltres … què voleu fer enguany?”
Aquesta és la pregunta que ens posa en marxa cada curs.
És una pregunta que ens ofereix, com a mestres, l’oportunitat de treballar matemàtiques a partir de propostes dels infants que, malgrat en un primer moment no ho semblin, es convertiran en vertaders episodis matemàtics!

 

 


Conferències anteriors: 


Materiales manipulativos para generar situaciones de aprendizaje en primaria.

  • A càrrec de José Ángel Múrcia, autor del blog TocaMates i del llibre “Y me llevo una“. És professor de didàctica de la matemàtica a la Universidad Complutense de Madrid i formador de formació permanent. També forma part de l’equip de didàctica de Smartick.
  • Resum:
    El paso de la decena, las llevadas, las divisiones con decimales… Hay muchos contenidos que cuesta trabajo que nuestros alumnos manejen con fluidez. Los materiales manipulativos y las metáforas nos pueden ayudar. ¿Cómo podemos asegurar que las analogías que hacemos llegan a nuestros alumnos?
  • Data: Dimarts, 22 de novembre de 2022 a les 18.00
  • Podeu seguir la conferència al canal de Youtube, a Twitch o en una instància PeerTube.
  • Podeu accedir a la presentació a bit.ly/Tocamatesmetaforas
  • Formulari per certificar l’assistència.

Per poder tenir el certificat del cicle Mirades Matemàtiques heu d’estar inscrits a GTAF i respondre el següent formulari de participació un cop s’hagi emès la conferència.


Conferència: Estrategias para el desarrollo del sentido numérico, la estimación y el cálculo mental en Primaria

 

Resum: Hoy vamos a compartir actividades de aula que nos permitan reflexionar sobre las matemáticas, pero sobre todo, sobre su didáctica. Los materiales manipulativos serán los protagonistas ya que será a través de ellos donde vamos a poder materiales muchas ideas y conceptos matemáticos. Además dedicaremos una parte de la tarde a reflexionar sobre el cálculo mental.

BioData: Marcos Marrero, trabaja en una escuela pública en la zona sur de Tenerife, Islas Canarias, en el colegio Ceip Isaac de Vega.
Empezó como docente de Educación Física, pero al poco empezar (allá por el 2009) asistió a un curso de matemáticas manipulativas impartido por Antonio Martín (Tony) que le supuso un cambio radical.
Actualmente es formador en didáctica de las matemáticas en infantil y primaria, miembro y formador de la Sociedad Canaria de profesores de Matemáticas y del Proyecto Matemáticas Newton Canarias, colaborador en conocidas revistas de divulgación matemática, autor de cuadernos de matemáticas para primaria y docente que dedica todo su horario en la escuela a trabajar las matemáticas en Docencia Compartida tanto en infantil como en Primaria.

 


 

Mirades matemàtiques és un cicle de 3 conferències amb temàtiques d’actualització científica i didàctica, adreçades al professorat de matemàtiques de primària.

Inscripcions i més informació.

Les conferències s’emeten a través del canal de youtube de Creamat i queden enregistrades per poder-les veure també més endavant.

La inscripció al cicle i completar els qüestionaris dins el termini d’una setmana després dels enregistraments dona accés un certificat de formació de 6 h.

 

Construim amb angles. Anatole Leyy Kasser. Imatge guanyadora Fotografia matemàtica 2020
Anatole Levy Kasser. Fotografia Matemàtica 2020