Analitzant les escletxes del Papiol

El dijous 2 de febrer  alumnes de Batxillerat de l’Institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts i  de l’Institut El  Palau de Sant Andreu de la Barca van fer l’activitat de “Processos de vessant i riscos naturalsimg_8949
” tot treballant els materials i mesurant diferents paràmetres de sis escletxes a la zona alta del Papiol.
Les “escletxes del Papiol” són unes obertures força espectaculars formades en la roca calcària del turó i vessant produïdes a causa del moviment de les argiles de l’estrat inferior. Poden arribar als 10 m de profunditat i presenten amplades que van des d’uns pocs cm fins a uns 3 m.
Van completar l’activitat fent una visita al poble  i també vam visitar el castell, on van poder veure com aquestes forces de vessant també van deixant les seves empremtes en les construccions humanes com en les parets de la rectoria.

img_8959

Per ampliar informació tècnica i geològica sobre aquest procés, podeu consultar la descripció de la geozona que fa el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>