Quina meravella de riera!

Els alumnes de 5é de l’Escola Josep Maria Madorell de Molins de Rei  han vingut els dies 6 i 14 de maig  per realitzar l’activitat “La riera” i avaluar el seu estat de conservació.

Han començat aportant idees de com investigar l’ecosistema aquàtic i han revisat el material necessari. S’han dividit en petits grups de treball i han començat fent  diverses mesures ambientals com temperatures d’aire i aigua, amplada, fondària, velocitat i qualitat de l’aigua.

Posteriorment han reconegut diverses plantes que formen el bosc de ribera. Finalment han recol·lectat invertebrats de la riera i els han examinat al laboratori amb l’ajuda de lupes binoculars i fitxes de suport. Els han identificat i han esbrinat trets característics de cadascun d’ells. Fins i tot han capturat salamanddres. A partir de totes les seves investigacions han pogut avaluar l’estat de conservació de la riera de Vallvidrera.

Després en el camí de tornada cap a l’escola han alliberat tots els animals de nou a la riera.

Han sigut uns investigadors molt treballadors!

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>