Les roques ens expliquen el passat

El dia 5 de febrer els alumnes de 1r de batxillerat de l’optativa de CTMA dels instituts Fort Pius i Salvador Espriu de Barcelona, han realitzat una sortida de geologia a Pallejà, per veure la sèrie Triàsica (Mesozoic) 251 milions d’anys d’edat

S’han dividit per grups i amb el material de camp necessari han començat la sortida de camp. Han seguit un itinerari ascendent pel vessant fent parada en 3 afloraments rocosos on han realitzat una sèrie de proves com la duresa, la composició de la roca, la potència, la direcció i el sentit de cabussament de l’estrat. Han comprovat que es tractava de diferents litologies de roques sedimentàries que han identificat com a gresos i conglomerats del Buntsandstein i calcàries del Muschelkalk inferior (M1). Finalment han interpretat la història geològica.

Amb totes les dades recollides han pogut interpretar l’origen de la seqüència, que correspon a una transgressió marina d’una plana al·luvial.

Ha sigut un dia fora de la rutina de l’aula de l’institut que ha servit per entrar en contacte amb la natura i per posar en pràctica tècniques de camps relacionades amb la geologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>