La investigació pel bosc dels Herois del Bruc

Dijous 3 de juny de 2021 ens han acompanyat la meitat de l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Herois del Bruc de Piera a fer una descoberta de les comunitats vegetals que es troben als vessants de la riera de Vallvidrera, molt a prop del Camp d’Aprenentatge de Can Santoi.

Després d’una introducció per conèixer algunes característiques de la zona i fer prediccions del que trobaríem, hem agafat les nostres motxilles de científics amb tot el material necessari i hem fet una petita excursió fins als vessants de la riera per estudiar les diferències entre el solell i l’obaga. Al arribar, ens hem dividit en grups de treball i hem començat a fer mesures de les dades més rellevants. Hem aprés a fer servir 2 tipus de termòmetres diferents, el de sòl i el d’aire, així com el luxímetre i l’higròmetre que ens han permès tenir dades de la llum i la humitat de cada vessant. També hem comprovat amb les brúixoles l’orientació de cada vessant. Seguidament  hem calculat les mitjanes de totes les dades al nostre dossier d’activitats.

Per completar la investigació hem fet una gimcana per conèixer el nom i les característiques de les principals plantes que hem trobat a cada vessant. De tornada hem compartit les dades dels dos grups de treball  i hem confirmat  les nostres prediccions!!

Felicitats per la gran feina realitzada! Heu sigut molt bons científics!!

1 comentari

  1. 6è C

    Ha estat molt divertit investigar al bosc.
    Gràcies a la sortida hem après moltes coses relacionades amb la vegetació. Plantes que no havíem vist abans i una planta amb el nom de la nostra escola.
    Vam quedar molt contents i vam gaudir força!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>