Joves meteoròlegs fan la predicció del temps

Dijous 4 de febrer l’alumnat de 1er B ESO de l’Institut Escola Puig i Gairalt de l’Hospitalet de Llobregat han realitzat al seu propi centre l’activitat de meteorologia “Observació i mesura del temps atmosfèric”.

Han iniciat l’activitat aportant els seus coneixements sobre instruments meteorològics  i s’han dividit en grups de treball per desenvolupar diferents tasques com a meteoròlegs/gues.

Han fet una gimcana al pati per conèixer amb detall fins a 13 tipus diferents d’aparells meteorològics, com termòmetres, psicròmetres, baròmetres, higròmetre, anemòmetre, penell i altres. Han registrat els valors que indicaven els aparells i han esbrinat com funcionaven.

 

D’altrabanda han preparat una previsió del temps pel dia següent a partir de dades recopilades de la estació digital del CdA que proporciona la xarxa eduMET. També han interpretat els mapes d’isòbares que proporciona el Met Office i per completar la predicció han revisat la informació del Servei Meteorològic de Catalunya. Amb tota aquestes dades han confeccionat un mapa de símbols i han redactat un petit informe meteorològic per tota Catalunya. Finalment han portat a terme una gravació en video com si fossin en un espai del temps de televisió.

Han completat una gran feina demostrant ser uns meteoròlegs força professionals!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>