Itinerari amb GPS per Collserola

Els dies 12 i 13 de desembre els alumnes de1r  ESO de l’Institut El Prat de Llobregat han realitzat l’activitat d’orientació amb GPS.

L’activitat consisteix en un itinerari circular que està plantejat com una gimcana on han de trobar el camí correcte i han d’anar resolent les proves al llarg del recorregut. Han començat coneixent  el posicionador GPS i la brúixola per saber orientar-se a les cruïlles al llarg del recorregut de Can Madolell.  S’han dividit en petits grups i han preparat el material necessari  (fitxes de reconeixement de plantes, de  roques i estris per capturar algun invertebrat de la riera).

Després d’un itinerari d’aproximació que els ha permès familiaritzar-se amb el GPS han arribat al punt de partida. Cada grup ha fet el recorregut de manera autònoma seguint les indicacions de la ruta prèviament gravada al GPS. Amb les indicacions del GPS i comprovant el rumb amb els azimuts de la brúixola tots els grups han completat el recorregut sense problemes.

Un cop a l’aula del CdA s’ ha descarregat  el “track” (recorregut enregistrat pel GPS) i han pogut revisar el camí seguit així com altres dades del seu recorregut (distància recorreguda, temps, desnivell, velocitat).

Han sigut uns grans caminadors i exploradors !!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>