Investiguem la vegetació de Collserola

Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Martí i Dot de Sant Feliu de Llobregat han investigat les comunitats vegetals que es troben als dos vessants de la riera de Vallvidrera. Han vingut en transport públic fins al Camp d’Aprenentatge.

Han iniciat l’activitat considerant diferents hipòtesis de treball:  quines condicions ambientals caracteritzen cada vessant? Quines diferències presenten les plantes dels dos vessants?

S’han organitzat en grups de treball i han revisat el material necessari per fer el treball de camp. Un cop al bosc s’han dividit en 2 equips i cadascun ha estudiat un vessant. Han pres nombroses dades ambientals (temperatures, humitat relativa, intensitat de llum, velocitat del vent i orientació).

A continuació han fet un inventari de les 10 plantes més comunes i les han inspeccionat detalladament. Finalment han recollit fulles de tots els exemplars per calcular el contingut hídric. Un cop al laboratori han fet tot el procés de pesatge i assecament de les fulles.  

Utilitzant els programes de suport disponibles a la web del CdA han completat els inventaris de la vegetació per obtenir el perfil de vegetació i han calculat el contingut d’aigua de les fulles dels dos vessants. Han contrastat les hipòtesis inicials  amb les dades de camp i han demostrat tenir bona intuïció científica.

Han sigut uns investigadors força treballadors. Enhorabona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>