Investiguem la vegetació a Collserola

 

Els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Olorda de Sant Feliu de Llobregat han investigat les comunitats vegetals que es troben als dos vessants de la riera de Vallvidrera. Han vingut en transport públic fins a Molins de Rei i després caminant fins al Camp d’Aprenentatge seguint l’itinerari de la riera. Els grups B i D van fer l’activitat a l’octubre però els grups C i A van tenir que ajornar l’activitat fins al desembre per causa de les pluges de la tardor.

Prèviament els alumnes havien treballat les hipòtesis de treball que hem corroborat entre tots amb el treball de camp. Quina era la orientació de cada vessant? Quina comunitat predomina en cada vessant? Quines condicions ambientals caracteritzen cada vessant?

S’han organitzat en grups de treball i han revisat el material necessari. Un cop al bosc s’han dividit en 2 equips i cadascun ha estudiat un vessant. Han pres nombroses dades ambientals (temperatures, humitat relativa, intensitat de llum, velocitat del vent i orientació). A continuació han fet un inventari de les plantes més comunes i les han inspeccionat detalladament. Finalment han recollit fulles de tots els exemplars per calcular el seu contingut hídric.

Un cop al laboratori han fet tot el procés de pesatge i assecament de les fulles i han contrastat les hipòtesis amb les dades de camp i han demostrat tenir bona intuïció científica.

Utilitzant els recursos disponibles a la web del CdA han completat els inventaris de la vegetació per obtenir el perfil de vegetació i han calculat el contingut d’aigua de les fulles dels dos vessants.

Han sigut uns investigadors força caminadors i treballadors. Fins aviat!

2 comentaris

 1. classe de 1r D del'institut olorda

  moltes gràcies per valorar el nostre esforç i també agrair-vos la organització de l’activitat.

  creiem que és un lloc i una activitat interesant i molt recomanable per aprendre de la natura

 2. ASALA

  Sóm l’alumnat de l’institut Olorda, hos voliem agrair la vostra ajuda.
  Ens ho vam pasar molt bé i vam aprendre molt.
  Moltes gràcies per tot!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>