Investiguem la riera de Vallvidrera

Els alumnes de 4t de primària de l’Escola Nova de Cervelló han estat els dies 24 i 30 d’abril investigant la riera de Vallvidrera al voltant de Can Santoi.

Han començat repassant les activitats prèvies realitzades a l’escola i aportant idees de que podria ser interessant investigar de l’ecosistema. També ens han mostrat els seus dibuixos sobre la riera. Seguidament s’han dividit en grups i han fet l’inventari del material necessari per estudiar la riera.

Un cop a la riera han fet les següents proves: mesurar la temperatura de l’aigua i de l’aire, observar el color, l’olor i la presència d’escuma en l’aigua i prendre mesures de l’amplada i fondària de la riera. Totes aquestes dades els hi ha permès per saber les condicions ambientals en que es troba la riera.

A continuació han reconegut diverses plantes que formen el bosc de ribera que envolta la riera. Finalment han capturat invertebrats aquàtics que han estudiat detalladament al laboratori amb l’ajut de lupes binoculars i fitxes, i han descobert l’índex biològic dels exemplars capturats.

 

Amb l’aportació de tots els alumnes i gràcies a l’índex biològic han esbrinat en quin estat de conservació es troba la riera. Posteriorment han tornat a alliberar tots els animalons a la riera sans i estalvis.

Han gaudit  molt totes les activitats i han pogut descobrir l’ecosistema de la riera de Vallvidrera! fins i tot han creat un eslògan sobre la conservació de la riera.

 

 

1 comentari

  1. Classe del cinema ( 4tA)

    Hola Miquel i Engràcia! Som els nens i nenes de quart A de l’Escola Nova i us volem dir que ens ho vam passar molt bé fent les activitats a la riera i descobrint coses que no sabíem. Vam gaudir molt observant els insectes amb les lupes binoculars. Moltes gràcies i fins una altra vegada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>