Investiguem la qualitat de l’aigua de la riera de Vallvidrera

El divendres 4 de desembre la classe de 6è de l’Escola Pont de la Cadena de Molins de Rei han vingut per aprendre sobre l’ecosistema de la riera de Vallvidrera i conèixer el seu estat de conservació.

Per començar han  mostrat els dibuixos realitzats a classe sobre el que creien que trobarien a la riera i han aportat idees de com podrien investigar l’ecosistema aquàtic. Per acabar la introducció, han revisat el material necessari per l’estudi i s’han dirigit cap a la riera.

Un cop a la zona d’estudi s’han dividit en 6 grups de treball i han començat a prendre mesures com la temperatura ambient i de l’aigua,  l’amplada, la fondària, la qualitat de l’aigua la seva direcció i velocitat. Ha estat curiós que la temperatura de l’aigua i de l’ambient eren tots dues igual i estaven a 10ºC.

Posteriorment han reconegut diverses plantes que formen el bosc de ribera que acompanya la riera en aquest tram.

Continuant amb l’estudi han capturat invertebrats aquàtics  i els han portat al laboratori. Amb l’ajuda de lupes binoculars i fitxes de suport han examinat detingudament tots els animals per tal d’identificar-los i conèixer les seves característiques. Han capturat també el peix barb cua roja que viu a la riera i una fantàstica planària de considerables dimensions.

Ajuntant tota la informació de la investigació han pogut avaluar l’estat de conservació en el que es troba la riera de Vallvidrera.

Abans de marxar, han tornat tots els animals de nou a la riera.

Heu sigut uns científics excel·lents!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>