Identifiquem els invertebrats de la riera de Vallvidrera!

El dijous 11 de febrer de 2021  la classe de 5è de l’Escola Pont de la Cadena de Molins de Rei han vingut per aprendre sobre l’ecosistema de la riera de Vallvidrera i conèixer l’estat de qualitat de les seves aigües.

Per començar han aportat idees de com podrien investigar l’ecosistema aquàtic, quin material necessitarien i han revisat el material necessari per fer l’estudi i s’han dirigit cap a la font de l’arbre caigut per fer l’estudi..

Quan han arribat, s’han dividit en 6 equips i han començat a prendre mesures com la temperatura ambient i de l’aigua,  l’amplada, la

fondària, la qualitat de l’aigua la seva direcció i velocitat.

Després han identificat algunes plantes que formen el bosc de ribera que es troben  en aquest tram de riera.

Continuant amb l’estudi han capturat invertebrats aquàtics  i els han portat al laboratori. Amb l’ajuda de lupes binoculars i fitxes de suport han examinat detingudament tots els macroinvertebrats per tal d’identificar-los i conèixer les seves característiques. Han capturat també el peix barb cua roja de considerables dimensions que han observat in situ per deixar-lo de nou lliure a la riera.

Ajuntant tota la informació de la investigació han pogut avaluar la qualitat de l’aigua de la riera de Vallvidrera.

Ha fet un dia fantàstic amb Sol i bona temperatura i mentre tornaven caminant, han tornat tots els animals de nou a la riera.

Han sigut uns molt bons científics! Felicitats!

3 comentaris

  1. Escola Pont de la Cadena

    Ha estat una activitat fantàstica. Els nens i les nenes de 5è l’han gaudit molt i han pogut descobrir la Riera de Vallvidrera.

    Gràcies per organitzar-la!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>