Fem la previsió del temps

Els grups de 1er ESO de l’Escola Salesians Rocafort de Barcelona han estat els dies 5 i 9 de desembre a Can Santoi per realitzar l’activitat de meteorologia.

Han iniciat l’activitat aportant els seus coneixements sobre instruments meteorològics  i s’han dividit en grups de treball per desenvolupar diferents tasques.

Han fet una gimcana per conèixer amb detall fins a 13 tipus diferents d’aparells meteorològics, com termòmetres, psicròmetres, baròmetres, higròmetre, anemòmetre, penell i altres. A continuació han fet de meteoròlegs fent un registre complet de dades reals a partir dels instruments de la caseta meteorològica del CdA.

Tot seguit han preparat una previsió del temps pel dia següent a partir de dades recopilades de la pròpia estació digital del CdA, dels mapes d’isòbares que proporciona el Met Office i a partir d’informació del Servei Meteorològic de Catalunya. Han confeccionat un mapa de símbols i han redactat un petit informe meteorològic per tota Catalunya. Finalment han portat a terme una gravació en video com si fossin en un espai del temps de televisió.

Tot i l’inconvenient de la pluja han completat una gran feina demostrant ser uns meteoròlegs força professionals!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>