Els monuments del món investiguen la riera de Vallvidrera

El dimarts 9 de març la classe 5é C “Monuments del món” de l’Escola Castell Ciuró de Molins de Rei han vingut per aprendre sobre l’ecosistema de la riera de Vallvidrera i conèixer el seu estat de conservació.

Han tingut un començament de matí una mica accidentat perquè l’autocar ha quedat aturat a la carretera. Finalment han pogut continuar però han tingut que fer l’últim tram caminant, això si acompanyats per la guàrdia urbana… quina aventura!

Un cop han arribat al CdA s’han organitzat en grups de treball, han revisat el material necessari per l’estudi i després d’esmorzar s’han dirigit cap a la riera.

Un cop a la zona d’estudi, la font de l’arbre caigut, han començat a prendre mesures com la temperatura ambient i de l’aigua, l’amplada, la fondària,  la velocitat  i la direcció del corrent. També han comprovat  la qualitat de l’aigua.

Ja estaven neguitosos per enxampar els animals de la riera, però abans han reconegut diverses plantes que formen el bosc de ribera que acompanya la riera en aquest tram. Ara comencen a sortir les fulles dels arbres i a brotar les cues de cavall.

Continuant amb l’estudi han capturat invertebrats aquàtics i els han portat al laboratori. Amb l’ajuda de lupes binoculars i fitxes de suport han examinat detingudament tots els animals per tal d’identificar-los i conèixer les seves característiques. Han capturat també un capgròs de considerables dimensions.

 

Ajuntant tota la informació de la investigació han pogut avaluar l’estat de conservació en el que es troba la riera de Vallvidrera.

Com tornaven de nou a l’escola caminant ells mateixos han tornat tots els animals de nou a la riera.

Han sigut uns científics excel·lents i uns grans caminadors! Felicitats!!

8 comentaris

 1. Núria i Laia

  La nostra experiència a la riera de Vallvidrera ha sigut molt divertida i emocionant. Ens ha agradat: caçar i experimentar amb tots els animals de la riera. També, ens ha agradat molt fer servir tots els estris per veure l’estat de l’aigua.
  L’aventura de l’autocar ens ha semblat una mica impactant perquè no ens ho esperàvem i va ser molt llarg i avorrit….. Ens ha agradat molt l’aventura per la riera i hem après moltes coses

 2. Aitana i Aina

  A nosaltres ens van agradar molt les diferents activitats que vam fer com:
  utilitzar els diferents materials i observar els animals que vam trobar al riera amb el Miquel.
  Ens va agradar molt observar-los amb la lupa.
  Ens va agradar molt aquesta excursió i ens ho vam passar molt bé.

 3. Ona i Ferran

  Ens va agradar molt fer de científics per un dia tan esplèndid, desastrós i divertit.
  També ens ha agradat anar a la riera a caçar invertebrats aquàtics com per exemple: el sabater, l’enfímera,l’espia dimonis o la mosca negra.

 4. ARI,CELIA

  Hola! A nosaltres ens han agradat molt les activitats.
  Com per exemple: caçar els insectes de la riera,mirar per les lupes i ens va agradar molt l’ambient.
  També ens ha agradat molt el que heu escrit i com ho explicàveu a la pàgina web. Esperem tornar a anar una altra vegada .

 5. Júlia i Max

  La nostra opinió sobre aquesta activitat de Can Santoi és que ens ho hem passat molt bé i hem aprés moltes coses noves sobre els animals de la riera.També hem aprés com mesurar la fondària,l’aire,l’aigua i moltes més coses. L’activitat que més ens va agradar va ser la d’agafar els animals i a l’hora d’investigar-los.

 6. Claudia i Conrad

  Hola som la Claudia i el Conrad, i ens ha fet molta il·lusió que hagueu posat les fotos i l’aventura que vam passar al bus.
  Ens va agradar molt anar a la riera i poder agafar insectes per després observar-los amb les lupes binoculars.
  A l’hora de dinar ens ho vam passar molt bé i després vam jugar al futbol .

 7. Claudia i Conrad

  Hola som la Claudia i el Conrad, i ens ha fet molta il·lusió que hagueu posat les fotos i l’aventura que vam passar al bus.
  Ens va agradar molt anar a la riera i poder agafar insectes per després observar-los amb les lupes binoculars.
  A l’hora de dinar ens ho vam passar molt bé i després vam jugar al futbol .

 8. Aroa i Júlia B

  Hola som l’Aroa i la Júlia, i l’excursió ens va semblar molt divertida , també vam aprendre moltes coses, com per exemple els noms dels animals, a mesurar la corrent de l’aigua ,també a caçar els animals… Vam fer una activitat que llençàvem un tap de suro al riu i havíem de veure quant trigava en recórrer dos metres, havíem de cronometrar el temps.
  Ens vam divertir molt fent les activitats de la riera .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>