El sorprenent món dels bolets

Dimarts 17 de novembre de 2020 hem rebut al Camp d’Aprenentatge de Can Santoi als alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Olorda, de Sant Feliu de Llobregat, per fer una activitat relacionada amb els fongs i els bolets de la tardor.

Hem començat amb una breu introducció on hem vist la importància dels fongs i bolets al bosc, les seves funcions i algunes de les seves característiques més importants.  Es notava que havien treballat el tema prèviament a classe, eren tots uns experts!

Seguidament hem preparat uns cistells i per grups ens hem posat en marxa cap al bosc per recollir tot d’una diversitat de bolets i líquens diferents, a la zona d’alzinar, bosc de ribera i a la vora del camí. N’hem trobat una bona varietat i per identificar-los en el moment d’agafar-los, els hi hem posat noms inventats molt curiosos!!  Han  pres nota del substrat i del tipus de creixement de cadascun.

De tornada a l’aula de natura cada grup ha preparat una exposició dels exemplars que havien agafat. A continuació  cada grup ha seleccionat alguns bolets per fer una fitxa de descripció detallada, on han indicat el seu nom i grup,  les mides i formes del barret i el peu i característiques de l’himeni i  la carn. També han fet servir les lupes binoculars per veure amb detall els diferents tipus d’himenis (làmines, porus i agulles)  i els microscopis per observar espores. Han fet uns excel·lents dibuixos de les seves observacions.

Ho hem passat d’allò més bé! Fins la propera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>