Caminem pel passat de la Colònia Güell

L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona han fet un itinerari de descoberta a la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, una colònia tèxtil fundada a finals dels s XIX i que destaca pels seus elements modernistes.

S’han organitzat en grups de treball i han recorregut el recinte industrial i el nucli residencial coneixent de primera mà els indrets més significatius.

En el recinte industrial han pogut conèixer el procés de fabricació de la roba i han calculat l’alçada de la imponent xemeneia.

 

En el nucli residencial han recorregut els edificis més notables com les masies de Can Soler de la Torre, Ca l’Ordal i Ca l’Espinal. Han completat l’itinerari visitant altres indrets que il·lustren com era la vida quotidiana pels treballadors a principis del segle XX.

Finalment han contemplat l’església de la colònia, obra modernista d’Antoni Gaudi que mostra elements arquitectònics i decoratius força interessants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>