Activistes pel canvi climàtic a la riera de Vallvidrera

Dimarts 8 de juny  la classe de 5é A  “Activistes pel canvi climàtic” de l’Escola Els Pins  de Cornellà de Llobregat ha vingut a Can Santoi per investigar l’ecosistema de la riera de Vallvidrera i conèixer el seu estat de conservació. Han començat coneixent algunes característiques de la riera i donant moltes idees de com investigar  l’ecosistema a fons. S’han organitzat en 4 grups de treball i  han revisat el material necessari per fer l’estudi.

Després d’esmorzar s’han dirigit cap a la riera a la zona de Can Castellví. Han començat prenent mesures com la temperatura ambient i de l’aigua, l’amplada, la fondària i la velocitat. També han comprovat  la direcció del corrent i la qualitat de l’aigua. Després han reconegut diverses plantes que formen el bosc de ribera que trobem a la riera en aquest tram. I finalment ha arribat el moment més desitjat: l’hora de capturar invertebrats aquàtics. Amb els salabrets han sigut uns grans caçadors atrapant inclús un parell de planàries!

Després han portat tots els animals al laboratori i amb l’ajuda de lupes binoculars i fitxes de suport els han examinat detingudament  per tal d’identificar-los i conèixer les seves característiques. Han gaudit força descobrint els secrets i curiositats de tots els animals.

Amb tota la informació recollida han pogut avaluar l’estat de conservació en el que es troba la riera de Vallvidrera. Finalment ells mateixos han tornat tots els animals de nou a la riera.

Han sigut uns científics fantàstics. Felicitats!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>