Suprimida la reserva de sòl per al vial de cornisa

Un pas important per a l’anul·lació definitiva del projecte de vial de cornisa.

El vial de cornisa, contemplat en el Pla General Metropolità (PGM) redactat l’any 1976, és un projecte de carretera amb dos carrils per sentit que havia d’unir Molins de Rei amb Montcada i Reixach passant pel mig de Collserola. El seu traçat havia de passar pel mig de la Rierada a molt poca distància del Camp d’Aprenentatge.

vial_cornisa_Molins
Vial de cornisa al seu pas pel terme municipal de Molins de Rei

Fa pocs dies la Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha suprimit del PGM la reserva de sòl on s’havia de construir la carretera. Per tant, podem donar per gairebé finiquitat el projecte al qual s’hi han estat oposant durant tot aquest temps entitats ecologistes i mediambientals, associacions de veïns, fins i tot els ajuntaments implicats. El darrer pas per eliminar definitivament el projecte l’ha de donar el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Des del CdA de Can Santoi ens en felicitem, ja aquesta obra i el trànsit de vehicles que comportaria i les seves conseqüències (soroll, contaminació, freqüentació de persones…) hagués constituït una greu amenaça pels ecosistemes de la Rierada i hagués dificultat en gran mesura el bon desenvolupament de les activitats del CdA.

Trobareu més informació al diari digital Viumolins, al diari PuntAvui i a Catalunya Ràdio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>