La robòtica educativa de LEGO i l’aplicació creativa a l’aprenentatge per projectes

La robòtica educativa de LEGO i l’aplicació creativa a l’aprenentatge per projectes

3, 4, 10 i 11 de març de 2017

L’objectiu d’aquest curs és aprofundir en la tecnologia de la robòtica educativa de LEGO i
descobrir recursos per aplicar-los en un aprenentatge creatiu.

Formulari de matrícula

Destinataris: Professorat de primària (cicles mitjà i superior), secundària i formació professional, i formadors d’àrees diverses, amb coneixements inicials de les TAC a l’aula.
És recomanable conèixer de manera bàsica el funcionament del programari de robòtica educativa LEGO Mindstorms o similar, ja que es pretén aprofundir en aquestes eines i no és un curs introductori.

Objectius: L’objectiu d’aquest curs és aprofundir en la tecnologia de la robòtica educativa de LEGO i descobrir recursos per aplicar-los en un aprenentatge creatiu.
En aquest sentit, el curs permetrà als assistents:

  • Conèixer i practicar la tecnologia, el llenguatge de programació i les relacions entre els components del robot LEGO.
  • Conèixer i proposar exemples transversals d’aprenentatge basat en projectes per aplicar a l’aula.

Continguts i metodologia
Aquest curs d’aprofundiment recomana que els professors assistents tinguin un coneixement bàsic de la tecnologia LEGO Mindstorms. Els assistents desenvoluparan un projecte a la seva aula (o milloraran un projecte seu ja existent) i aplicaran la tecnologia de LEGO Mindstorms (NXT o EV3) per tal de poder elaborar amb els seus alumnes un projecte més creatiu, motivador i transversal. El professorat podrà treballar col·laborativament en grups d’interessos similars.

A mesura que avanci el curs, s’anirà fent una reflexió sobre la pràctica i l’adquisició de competències, i es treballaran simultàniament els aspectes pedagògics i tecnològics per tal d’aprofundir en les eines actuals i en la necessitat de començar a aprendre de forma diferent, potenciant l’experimentació i la necessitat de cometre errors per assolir un aprenentatge molt més eficient, de forma divertida i motivadora.