Full informatiu SE Badalona del 16 al 20 de gener de 2017

fullinformatiu-16-al-20-gener

Biblioteca i Salut: “Juguem amb la piràmide dels aliments”

banner-piramideDel 12 al 31 de gener
Tallers familiars d’hàbits saludables, adreçats a nens i nenes a partir de 4 anys i a les seves famílies.

L’alimentació equilibrada, l’activitat física i el descans constitueixen un grup de factors estretament relacionats amb la salut i el benestar en general. Adquirir uns bons hàbits respecte a aquests factors, potencia la nostra salut.

Els hàbits de salut s’han d’adquirir des de ben petits, proporcionant una alimentació suficient, variada i equilibrada, una activitat física adequada a cada edat i un descans suficient.

Dins del programa de Badalona Ciutat Saludable, el Servei de Salut de l’Ajuntament i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, a través de la iniciativa Biblioteca i Salut, pretén fer arribar els missatges d’hàbits saludables a la població infantil i a les seves famílies, mitjançant activitats lúdiques (tallers, contes i xerrades).

Calendari d’activitats:
Dijous 12 de gener, 18 h. Biblioteca Sant Roc
Dimecres 18 de gener, 17.30 h. Biblioteca Llefià-Xavier Soto
Dimecres 18 de gener, 18 h. Biblioteca Lloreda
Dimecres 25 de gener, a les 18 h. Biblioteca Pomar
Dijous 26 de gener, a les 18 h. Biblioteca Can Casacuberta
Dimarts 31 de gener, 17.30 h. Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté


Preparem el Dia Escolar per la No-violència i la Pau (DENIP) 30 de Gener.

palomapicasso-1

DOCUMENTS
Carta per a un món sense violència. Signada pels premis Nobel de la Pau
Carta per la pau dirigida a l’ONU
Vídeo: Discurs de Ghandi a Ginebra, 1931

WEBS
FundiPau
Proposta didàctica DENIP 2017 de FundiPau
Enrédate-Unicef
Escola de cultura de pau
Kabua
Banc de recursos de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

EXPOSICIÓ
Refugiats, per què?
A Badalona, del 9 al 22 de gener de 2017
Servei d’Atenció al Ciutadà (Plaça Assemblea de Catalunya, 9-12 Bxs)
De dill a div de 8.30 a 13.30h i dj de 16 a 18.30 h.

Mapa DENIP 2017 (actiu a partir del 19 de gener)
Si voleu difondre i compartir les activitats que haureu fet durant el DENIP, siguin les que siguin, us animem a què enllaceu la plana web on les tingueu penjades al Mapa DENIP 2017.  És un mapa col·laboratiu creat per FundiPau que permet veure d’un cop d’ull totes les activitat que s’han fet durant la jornada.
Mapa DENIP 2017


Schools Student Awards 2017: SCRATCH CHALLENGE

Els promotors del programa mSchools, dins dels mSchools Student Awards 2017 convoquen per primera vegada, i com a novetat del curs 2106-2017, la modalitat de concurs l’Scratch Challenge, dirigit als alumnes del Cicle Superior de Primària.

L’objectiu és incentivar la programació en els alumnes de Primària i reconèixer la tasca que s’està duent a terme a molts centres al voltant de l’Scratch.

La convocatòria està oberta a tots els centres educatius d’Educació Primària de Catalunya.
Podeu trobar tota la resta d’informació en aquest enllaç: Scratch Challenge i aquí trobareu les Bases

La inscripció i el lliurament de projectes al Concurs s’inicia el 18 d’abril de 2017 a les 12:00 hores i finalitza el 14 de maig de 2017 a les 12:00 hores.


EDUCACIÓ PER A LA MOBILITAT SEGURA. Catàleg d’audiovisuals

Catàleg audiovisual

Catàleg de recursos audiovisuals d’Educació per a la Mobilitat Segura del Servei Català de Trànsit


10è Cicle de converses: REFERÈNCIES PER REPENSAR L’EDUCACIÓ

Converses: Referències per repensar l'educació

10è Cicle de converses: REFERÈNCIES PER REPENSAR L’EDUCACIÓ 

2, 9 I 16 de febrer
De 18 a 20 h
Lloc de realització: Cosmocaixa, Carrer d’Isaac Newton, 26, Barcelona

Posar l’alumne al centre de l’aprenentatge obliga repensar tant el rol del mestre com les activitats que es fan a les aules i als centres.
En aquesta edició proposem conèixer millor les aportacions de la neuroeducació, ja que sovint aprendre comporta superar situacions i superar-se a sí mateix.
Conversar a l’aula és una metàfora que situa al vell mig de l’aprenentatge la dialèctica entre el jo i el nosaltres i ens permet pensar sobre l’aula i l’escola en termes d’escenari.
La controversia ha estat una forma de fer avançar el coneixement de la humanitat, des d’un punt de vista de l’educació científica i l’esperit crític és un molt bon recurs.

INSCRIPCIÓ


Incloem les TIC, incloem l’infant

tic

La Fundació La Salut Alta organitza el proper dimecres 25 de gener a les 18.30h al Palau Macaya de Barcelona (Passeig Sant Joan 108) la taula rodona Incloem les TIC, incloem l’infant’ (programa en PDF), en el marc del projecte d’aprenentatge a través de les tauletes digitals amb infants en risc #saltaamblesTIC.

Taula rodona:“L’ús de les TIC amb infants que viuen en situacions de risc d’exclusió social: beneficis, dificultats, reptes i propostes des de l’experiència”,

El debat es plantejarà des dels àmbits de la docència, la investigació i l’educació social amb intervencions d’Elena Ojando Pons, pedagoga i psicòloga, membre del grup de recerca PSITIC (Pedagogia, Societat, Innovació i TIC); Digna Couso Lagarón, directora del Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); i Inés Vicente Barbero, educadora de La Salut Alta i coordinadora de Salta amb les TIC.

Us hi podeu inscriure a través d’aquest formulari online.


Llibres informatius

Sovint associem l’hàbit lector i el plaer de llegir amb títols de ficció, amb continguts literaris majoritàriament d’estructura narrativa o, com a molt, amb llibres de poesia.

Els llibres informatius, en una gran diversitat de formats, poden ser meravelles a descobrir en el camí lector d’infants i joves.

Llegiu els articles de  l’Ana Garralon al seu bloc Anatarambana i n’obtindreu un munt pistes per a treure’n profit a l’aula.


Triar llibres per a infants i joves

clip2net_170117132345

Triar llibres per a infants i joves

Pautes elaborades per GRETEL / UAB

Es tracta d’un mini-curs de la Universitat Oberta de Catalunya que podeu consultar en línia. Imprescindible!


Edcamp Badalona

Si encara no saps què és un Edcamp, ara tens l’oportunitat de viure’n un a Badalona.

Edcamp Badalona 2017

En síntesi, un Edcamp és una trobada oberta a tothom amb la finalitat de compartir aprenentatges, coneixements, inquietuds i passions sobre l’educació. Es basa en un aprenentatge entre iguals, i és a través de la conversa i l’intercanvi com es desenvolupa.

En un edcamp no hi ha un programa definit per l’organització, ja que són els participants els qui construeixen conjuntament el programa a partir dels temes que són del seu interès, i a més és gratuït.

I tot això per aprendre, fer xarxa i desenvolupar-se personalment i professionalment per transformar l’educació!


Erasmus+: publicació sol·licituds KA1

erasmus-mec-sepieA la web del SEPIE  ja s’han publicat els formularis de sol·licitud de les accions KA101 i KA104 d’Erasmus+, així com també els formulari comentats corresponents per facilitar la feina.

Recordeu que el plaç per enviar les sol·licituds de l’acció KA1 acaba el dia 2 de febrer de 2017, a les 12:00h (hora de Brusel·les).


Salut de Colors, de l’Aula Hospitalària de Can Ruti, 2n premi RetinES!

Al documental participatiu TIRETADES Salut de Colors, realitzat per components de l’Aula Hospitalària de Can Ruti conjuntament amb l’Associació Fora de quadre, li ha estat atorgat el 2n premi RetinES (certamen que premia els millors Projectes Audiovisuals de caràcter social).

L’entrega del premi i passi del vídeo serà el proper 25 de gener a les 19’30h a la casa Elizalde de Barcelona.


Programa Ciència i Aula: Jocs i ludificació a la classe de ciències

20136271338_banner_ciaQuines són les oportunitats didàctiques d’aquests enfocaments? Quins reptes i quins riscs cal tenir en compte a l’hora d’implementar-los a les classes de ciències? En aquesta xerrada, adreçada a mestres i a professors de primària i de secundària, ens endinsarem en aquestes qüestions tot presentant diferents recursos disponibles i diverses experiències. L’objectiu és oferir al professorat assistent reflexions i mitjans aprofitables per a la seva aula. Es recomana als assistents que portin una tauleta o ordinador portàtil.

Dia: 24 de gener de 2017
Hora: de 18:00h a 19:30h
Lloc: Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (Passatge de Lluís Companys 23, Barcelona)