La importància de les abelles

 

La importància de les abelles

Imagina’t un món sense abelles…(Biblioteca virtual Diputació de Barcelona)

Les abelles i altres pol·linitzadors, com les papallones, els ratpenats i els colibrís, estan cada cop més amenaçats per les activitats humanes.

Els pol·linitzadors permeten reproduir moltes plantes, inclosos molts cultius alimentaris. No només els pol·linitzadors contribueixen directament a la seguretat alimentària, sinó que són clau per a la conservació de la biodiversitat, una pedra angular dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Serveixen també de centinelles per a riscos ambientals emergents, que indiquen la salut dels ecosistemes locals.

Els insectes invasors, pesticides, canvis en l’ús del sòl i pràctiques de monocultiu poden reduir els nutrients disponibles i suposar amenaces per a les colònies de les abelles.

Per donar a conèixer la importància dels pol·linitzadors, les amenaces a què s’enfronten i la seva contribució al desenvolupament sostenible, l’ONU va designar el 20 de maig com a Dia Mundial de les Abelles.

 

Què els passa a les abelles?

El declivi de les abelles està rebent molta atenció mediàtica ja que són una peça molt important de l’ecosistema. Gràcies a l’esforç de recerca ja hem descobert algunes causes i conseqüències d’aquest complex procés. Seguim investigant per continuar entenent el problema i proposant solucions.

Vïdeo de l’associació Abelles Silvestres , per ajudar a la conservació d’aquests meravellosos animals.

 

Let’s help bees (Primària)

In this project children will learn about honey bees (facts, why they are important, threats and possible solutions). They will create a memory game for their mates from Year 2 to Year 5 about honey bees and how our community can help them. They will do presentations in each class and they will explain what their project is about and the rules of the game. This project is a result of GEP2 project.

 

Plantes per ajudar a les abelles.(Fundació Sigea)

Infografia on us expliquem algunes plantes que podem tenir a casa o al nostre jardí per ajudar a aquests petits però importants insectes.

 

Si desapareguessin les abelles, només ens quedarien quatre anys de vida” (Núvol)

Albert Einstein va dir una vegada que “si les abelles desapareguessin del planeta, a l’home només li quedarien quatre anys de vida”. Bilions d’abelles a nivell mundial abandonen els seus ruscs sense deixar rastre, per no tornar mai. Hauríem de culpar els pesticides o fins i tot la medicació utilitzada per combatre’ls? Nous virus? L’estrès de viatjar? La multiplicació d’ones electromagnètiques que pertorben les nanopartícules que es troben a l’abdomen de les abelles?