Guia pràctica de Servei Comunitari mEduTarraco

El projecte de georeferenciació mEduTarraco s’ha treballat per tal que pugui esdevenir un projecte de Servei comunitari, i s’ha posat a disposició dels centres la Guia pràctica de Servei Comunitari mEduTarraco .

El projecte mEduTarraco proposa conèixer i gaudir de la ciutat de Tarragona a través de tecnologies mòbils i d’un joc de pistes geolocalitzat, focalitzat en els ODS 3 (Salut i Benestar) i 4 (Educació de qualitat). En l’edició d’enguany contribueix a la sensibilització i la recerca mitjançant la Fundació La Marató de TV3. Coneix la ciutat, juga amb el teu mòbil i guanya punts que es convertiran en euros per a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Propostes d’ús a l’aula de mEduTarraco:

1.- Com a projecte col·laboratiu inclusiu i solidari al voltant de la ciutat de Tarragona i dels ODS per a 5è, 6è, ESO, Cicles Formatius  i Bat . La temàtica de l’edició de 2021 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio serà La Salut Mental.

2.- Com a projecte que respon als principis del Servei Comunitari, mEduTarraco es concreta com a proposta de Servei comunitari dins de l’àmbit del Patrimoni cultural . Els alumnes de 3r i 4t d’ESO prendran una opció de compromís vers la comunitat dedicant-hi temps i esforç per la millora de la societat i cultura catalana participant en el primer acte solidari de la Marató. Es promou un treball en xarxa amb diferents agents del territori: Fundació La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, museus, entitats de joventut, esport i lleure, institucions i entitats benèfiques i relacionades amb la temàtica de la Marató. El projecte mEduTarraco combina processos d’aprenentatge amb processos de servei a la comunitat. Estem davant una proposta que busca treballar les necessitats reals dels ciutadans des del respecte, la inclusió, l’autogestió, el pensament crític i els valors ciutadans. Els elements emblemàtics que ens ofereix la ciutat de Tarragona permeten que l’alumnat faci un servei que:

  • Pretén donar resposta a les necessitats socials i emergents. L’atenció de necessitats reals i sentides per la comunitat

  • Millora constant, elaborar propostes de millora

  • El seu aprenentatge es transfereix a la realitat en forma d’acció solidària.

Per a més informació:

Guia Pràctica de Servei Comunitari mEduTarraco

https://docs.google.com/document/d/1kGDJvKNqs27NXwy7prkqh1tW0cYCeZM7FDaONLvbOzw/edit?usp=sharing

Model transferible de Servei Comunitari

https://docs.google.com/document/d/1sW3dEu-PcHzbZTd6u56ImLN46ZwqZhD4XimAFPlYGv4/edit?usp=sharing

mEduTarraco com a projecte educatiu amb la seva guia didàctica que podeu consultar a la web

https://projectes.xtec.cat/met/

Seminari web “Desdibuixant les parets de l’aula”.

 https://youtu.be/7HLTc4IDe

Plataforma MHM amb el “banner” que porta a la pàgina específica: https://mhm.mobileworldcapital.com/ca_ES (si l’idioma per defecte del navegador no és “CAT”, no es mostra el “banner”. Cal seleccionar CAT a la llista d’idiomes)

Pàgina específica a la plataforma MHM per a la participació d’aquest any https://mhm.mobileworldcapital.com/medutarraco. Conté les instruccions “pas a pas” per a participar i l’accés a un formulari “Rep informació actualitzada!” per rebre informacions addicionals del projecte (no imprescindibles per participar).

Podeu descarregar un cartell del projecte

El Projecte mEduTarraco és una iniciativa d’un equip de 15 docents i està coorganitzat pels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i el programa mSchools, una iniciativa que impulsa la fundació Mobile World Capital Foundation en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA. El projecte compta també amb el suport d’Itinerarium, Universitat Rovira i Virgili i l’Autoritat Portuària de Tarragona.