Dia Mundial de l’Aigua

22 de març, Dia Mundial de l’Aigua

El Dia Mundial de l’Aigua va ser proclamat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) el 1992 i des del 1993 es celebra cada 22 de març. L’objectiu de la celebració d’aquest dia és prendre consciència de la importància d’aquest recurs que fa possible la vida al nostre planeta.

Enguany, el dia mundial de l’aigua tracta del que significa l’aigua per a les persones, del seu veritable valor i de com podem protegir millor aquest recurs vital. Així, a partir d’ara i fins a finals de desembre, es posa en marxa una campanya digital a les xarxes socials que pretén generar converses, recollir opinions i comentaris de persones de tot el món sobre l’aigua i el que significa per a elles.

L’objectiu és entendre com les persones valorem l’aigua i per això es demana la participació de tothom: compartiu històries, pensaments, sentiments, dades, projectes, etc.

Hashtags: #diamundialaigua #water2me #worldwaterday #acaworldwaterday2021

Tots i totes tenim alguna cosa a dir sobre el recurs més preuat del planeta!

Podeu trobar més informació sobre la campanya global de les Nacions Unides pel Dia mundial de l’Aigua 2021 al següent lloc web: http://www.worldwaterday.org/

Recursos educatius:

La Diputación de Barcelona y la ACA celebran el Día Mundial del Agua con la campaña #AiguaXmi

Portal interactiu de recursos virtuals L’Aigua per a mi Amb la col·laboració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Area Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

 

 

 

Pel·lícules i llibres per posar l’aigua en valor (I altres recursos) Junior Report

Més de la meitat del planeta està cobert per mars i oceans, però només el 3% és aigua dolça apta per al consum. A més, la major part d’aquesta aigua està congelada a les glaceres.

Necessitem aigua per alimentar-nos, cuinar, fer dissabte, rentar la roba i mantenir una higiene personal, però també per promoure la salut pública, dinamitzar les ciutats o generar energia amb centrals hidroelèctriques, per exemple.

Malauradament, l’accés a l’aigua potable no està garantit a tot arreu. Segons dades de les Nacions Unides, més de 2.100 milions de persones viuen sense aigua potable a casa.

 

Petjada HídricaQuè és la petjada hídrica i com calcular-la

Quanta aigua és necessària per fabricar un producte o oferir un servei? Quanta aigua consumeix un habitant, una població o una nació directament i indirectament en un any?

www.waterfootprint.org

Saps quina quantitat d’aigua consumim?

 

Articles:

Tan clar com l’aigua

L’aigua de l’aixeta té avui en dia un bon nivell de qualitat sanitària i al mateix temps ha millorat molt les qualitats organolèptiques (olor i gust). Amb el sol gest d’obrir l’aixeta, disposem d’aigua a molt bon preu i respectuosa amb el medi ambient. Si la comparem amb l’aigua envasada, l’aigua de xarxa és molt més econòmica i ecològica. A Catalunya pot ser fins a 500 vegades més barata.

Agua embotellada: todos sus secretos

Imagina que en els supermercats venguessin aire en garrafes. Un aire molt pur, provinent de la mateixa cim de l’Everest i que tindria un nom cridaner i sofisticat per aconseguir més vendes. Ho compraries? Doncs l’aigua embotellada es ven, i molt.

¿Moda, salut, desconeixement, urgència, comoditat?

Moda letal: 11.000 litros de agua para unos vaqueros

El consum d’aigua que exigeix la fabricació de roba és tan brutal com desconegut. N’hi ha prou un exemple especialment escandalós: per fabricar un únic parell de pantalons texans es necessita la mateixa quantitat d’aigua que carrega un hidroavió dels que combaten els incendis forestals: gairebé 11.000 litres.

 

Vídeos:

¿Agua embotellada o del grifo?

 

La Historia del agua embotellada – Story of Bottled Water. Annie Leonard