Cursos ICE- UB en línia per al professorat – Abril 2021

Cursos en línia per al professorat – Abril 2021

Matrícula oberta fins al 12 de març de 2021

 

MOTIVACIÓ DELS ALUMNES A L’AULA

Aquest curs té la intenció de facilitar eines als docents per tal d’afavorir la motivació dels seus alumnes a l’aula, tant a l’etapa d’Educació Primària com a la d’Educació Secundària.

Al llarg del curs analitzarem diferents estratègies que posen l’accent en com aconseguir la motivació intrínseca dels alumnes vers els processos d’aprenentatge i, a l’hora fomentar un clima d’aula satisfactori.
Destinataris: professorat d’educació primària i secundària.
Calendari del curs: 
del 7 d’abril al 28 de maig de 2021 (50 hores)
Idioma d’impartició: català
Modalitat: curs virtual
Preu: 90 euros 

 

NEUROEDUCACIÓ. CLAUS PER A L’AULA. 

La neuroeducació es centra en conèixer com aprenem. Les seves aportacions són de gran utilitat per a la quotidianitat de l’aula: atenció, memòria, mentalitat de creixement, emocions, funcions executives, cooperació. En aquest curs aprendrem a dissenyar activitats que augmentin l’eficàcia de l’aprenentatge.
Destinataris: 
tota persona que es dediqui a l’educació, la formació i l’ensenyament, especialment professorat de primària i secundària.
Calendari del curs: 
 del 7 d’abril al 28 de maig de 2021 (50 hores)
Idioma d’impartició: català
Modalitat: curs virtual
Preu: 90 euros 

 

AVALUACIÓ PER COMPETÈNCIES A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

El present curs pretén dotar al professorat de les estratègies i els instruments necessaris per avaluar les competències de l’alumnat, d’acord amb la normativa vigent del Departament d’Educació. L’avaluació s’entén com un instrument de millora del procés educatiu i, a l’hora, com un procés que ajuda l’alumnat a autoregular els propis aprenentatges.
Destinataris: professorat d’educació primària i d’educació secundària obligatòria.
Calendari del curs: 
 del 7 d’abril al 28 de maig de 2021 (50 hores)
Idioma d’impartició: català
Modalitat: curs virtual
Preu: 90 euros 

 

ANÀLISI DE DADES QUALITATIVES: ANÀLISI DE CONTINGUT VS. ANÀLISI NARRATIU 

Aquest curs ofereix la possibilitat de conèixer en què consisteix l’anàlisi de dades qualitatives i el seu ús com a mitjà per estudiar diversos tipus de texts, amb la finalitat de respondre a les preguntes d’investigació que guien l’anàlisi. Possibilita tenir una panoràmica general de les tècniques d’anàlisi qualitatiu, aprofundint en l’anàlisi de contingut i en l’anàlisi narratiu temàtic, en les diferents fases dels seus processos d’anàlisi, comptant amb la possibilitat d’aplicar-los en casos pràctics.  

Destinataris: professionals, professors i investigadors de qualsevol àrea i nivell educatiu interessats en aprendre a analitzar dades qualitatives.
Calendari del curs: 
 del 7 d’abril al 4 de juny de 2021 (50 hores)
Idioma d’impartició: castellà
Modalitat: curs virtual
Preu: 110 euros 

 

MINDFULNESS A L’ENTORN EDUCACTIU

Les pràctiques del Mindfulness ofereixen als educadors i als estudiants tècniques de relaxació i formes concretes per deixar anar preocupacions recurrents, reduint l’estrès i els seus efectes físics i mentals. Els efectes beneficiosos del Mindfulness en la salut han estat reconeguts àmpliament per estudis científics des de fa uns anys. Per tal que els professionals de l’educació puguin transmetre el Mindfulness als seus alumnes, cal que abans aprenguin a aplicar-ho a la seva vida quotidiana. Aquesta formació tracta de com pot l’educador incorporar el Mindfulness a la seva vida per després poder aplicar-ho a les aules.

Destinataris: pedagogs, professors, educadors socials, treballadors socials, formadors, coaches educatius, consultors en educació i psicòlegs que treballin en l’àmbit educatiu.
Calendari del curs: 
del 7 d’abril al 4 de juny de 2021 (50 hores)

Idioma d’impartició: castellà
Modalitat: curs virtual
Preu: 110 euros 

 

PNL A L’ENTORN EDUCACTIU

La Programació Neuro Lingüística (PNL) és l’art i la ciència de l’excel·lència personal i professional, proporcionant a les persones i a les organitzacions les eines que els hi permeten obtenir millors resultats. Mitjançant les estratègies i tècniques de modelat, dels propis recursos o d’altres, la persona desaprèn el que ja no li serveix i re aprèn noves formes d‘afrontar situacions que li generen obstacles. Per a que els professionals de l’educació puguin transmetre aquestes eines als seus alumnes i en les seves relacions professionals i personals, primer han de aprendre a aplicar-les a la seva vida quotidiana. D’això tracta aquesta formació: de com pot l’educador aplicar la PNL a la seva vida per després aplicar-ho a les aules.

Destinataris: pedagogs, professors, educadors socials, treballadors socials, formadors, coaches educatius, consultors en educació, psicòlegs i tot professional que treball en l’àmbit educatiu.
Calendari del curs: 
del 7 d’abril al 4 de juny de 2021 (50 hores)
Idioma d’impartició: castellà
Modalitat: curs virtual
Preu: 110 euros 

 

Període de matriculació: fins al 12 de març de 2021
Matrícula per Internet: 
http://www.ub.edu/idp/web/ca/cursos/online/abril2021

Informació:

Telèfon:  www.ub.edu/ice – idp.cursos@ub.edu


* Les activitats organitzades per l’ICE tenen els mateixos efectes per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formació permanent del Departament d’Ensenyament.

* Els certificats d’aquests cursos s’incorporen directament a l’expedient de formació del professor/a (XTEC) i es podran utilitzar com a acreditació per participar en els diferents concursos o convocatòries del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb els termes que indiqui cada convocatòria.

* Per iniciar aquesta activitat cal que hi hagi un nombre mínim de persones inscrites.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>