9a edició Inspiraciència

Us informem que s’ha obert la novena edició d’Inspiraciència, el concurs de relats d’inspiració científica que impulsa el CSIC: www.csic.es / www.dicat.csic.es.

Es tracta d’una iniciativa oberta a tothom, a partir de 12 anys, que combina ciència i escriptura com una forma d’apropament al pensament científic. Agrada tant a joves com adults i s’hi poden presentar relats curts (fins a 800 paraules) en quatre llengües (català, castellà, gallec i eusquera). Pensem que pot ser molt adient com a activitat a l’aula, que ajudi en la formació transversal de l’alumnat i a trencar la compartimentació entre les disciplines. El professorat que hi participa amb l’alumnat, acostuma a repetir.

Per a l’alumnat pot ser una oportunitat per assimilar conceptes, teories o curiositats científiques perquè el fet d’haver de narrar una història fa que hagi d’aprofundir i explicar amb les pròpies paraules allò que s’ha après de manera acadèmica, amb la llibertat i la creativitat que la ficció dona, la qual cosa pot servir per assentar l’aprenentatge d’una manera fresca.

Enguany el termini de presentació de relats s’acaba el 19 de juny, així doncs, pot ser una bona cloenda de curs. Us agrairem que en feu difusió al vostre centre i que animeu al vostre alumnat a participar-hi!

Com a novetat de la novena edició, el concurs celebra un taller sobre cine, gènere i ciència ficció a càrrec de Paula Talero i Sabela Rei, especialistes en estudis de cinema i codificació de gènere. Al taller es debatrà el tractament de qüestions de gènere en pel·lícules i sèries de ciència ficció, i es veurà com els productes audiovisuals també estan influïts per idees i estereotips sobre feminitat i masculinitat. Tindrà lloc a la Residència d’Investigadors de Barcelona el dia 4 de juny a les 17.00. L’entrada és gratuïta i oberta al públic, però es recomana inscripció prèvia a través d’aquest formulari: https://forms.gle/Qnz6viL2BjqCe9vCA

adjuntem un parell d’enllaços de finalistes de les anteriors edicions explicant l’experiència d’haver-hi participat:

–          Finalista català jove 2018: https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=iMDjybg1GU8

–          Finalista castellà jove 2017: https://www.youtube.com/watch?v=1xQNJIDIxRk

–          Finalista català jove 2016: https://www.youtube.com/watch?v=vjRliaIE3YA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>