Dinàmica gratuïta pels efectes d’un any de pandèmia

 

Fa un any de l’inici de la pandèmia, i pensant en fer alguna cosa per ajudar, hem creat aquesta Dinàmica gratuïta per a poder fer a classe (a partir de 5è), però també amb el claustre o a casa, perquè faciliti entendre el procés que uns i altres hem i estem vivint. El cert és que tots tenim una mena d’habitació desendreçada al nostre interior (les coses pendents, pendents de resoldre, de fer, de reparar o d’entendre), i la pandèmia possiblement ens l’ha omplert una miqueta més.

Des de La Granja, convidem a “celebrar” aquest aniversari posant una mica d’ordre a aquesta habitació, per a no empitjorar situacions, actituds o comportaments, perquè entendre tranquil·litza i calma.

Desitgem que aquesta Dinàmica (amb un treball rigorós al darrere), us pugui ajudar!!!

Com funciona?

1r Obre aquest enllaç i veuràs el gràfic de l’últim any, amb el nivell d’Intensitat Emocional Col·lectiva. Surten les fases per les quals hem passat. Veuràs que és interactiu i amb un llenguatge molt proper. Clica sobre el títol per a entendre l’objectiu del treball que hi ha darrere del gràfic.

2n En grup (a classe a partir de 5è de primària), amb els companys de treball, o a casa com a joc familiar, obriu l’aplicació amb un ordinador perquè tots puguin veure bé el gràfic.

3r Comenceu clicant damunt d “impossible” (febrer 2020). Surt un escrit. Llegiu-ho en veu alta, i després pregunteu: Qui ho va viure així? Qui ho va viure diferent? I deixeu que cada participant respongui o comparteixi el que li vingui de gust, perquè l’objectiu és compartir, simplement. El mestre (o líder de l’activitat) és el primer a respondre.

4t Cliqueu damunt de “Flipo” (març 2020), i seguiu el mateix procés fins al final del gràfic, “Incertesa”.

 Cliqueu les dues últimes preguntes també, i qui vulgui, que opini. Reforceu el missatge positiu i inspirador del final.

 Pregunteu a cada participant: “Després d’haver llegit tot això, com et sents?” La majoria estan responent “més calmat”, “menys culpable”, “entenc moltes coses”, “alleujada”, “més preparat per a una 4a ona”…

Tal com veiem els nens/es que estan venint a la Granja, creiem important fer alguna cosa de manera urgent. I si els petits/es estan així, convida a pensar que els pares/mares també. Per això, aquesta Dinàmica la podeu compartir lliurement amb qui vulgueu, famílies i xarxes socials incloses.

Si us ajuda, ens sentirem més que satisfets

La Granja Ability Training Center.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>