Oberta la inscripció per les proves Cangur 2018!!!

Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’Associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual n’és membre la SocietatCatalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana.

Aquesta prova, al nostre territori, havia estat adreçada inicialment als cursos finals d’ESO i al Batxillerat, però ja en els darrers cursos es van incorporar els de 5è i 6è de primària i els primeres d’ESO. Per tenir una idea de la participació en la prova de l’any passatvan participar 102 324 alumnes. D’aquests 56 098 eren de 1r a 3r d’ESO i 19 257 de 4t d’ESO a batxillerat.

La prova té format de joc-concurs, però el seu autèntic objectiu és que els alumnes participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també les podeu practicar, durant el curs, a partir de proves model que es poden consultar al web del Cangur.

Pensem que la participació en aquesta prova pot ser una bona oportunitat per introduir a l’aula unes matemàtiques diferents a les habituals i treballar, de forma lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes.

Tot i que la prova en el seu conjunt l’organitza la comissió Cangur de la SCM de Matemàtiques i són d’un mateix estil l’organització s’ha dividit en tres tipus:

– Cangur primària: 5è i 6è de primària . Els alumnes fan la prova en el seu centre.
– Cangur123: alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO. Els alumnes fan la prova en el seu centre.
– Cangur 4t d’ESO i Batxillerat: es manté el format tradicional i els centre s’agrupen en seus per fer la prova.

Us adjuntem l’enllaç on podeu ampliar la informació sobre les característiques del Cangur i en el que es recorda que la inscripció estarà oberta des del 21 de novembre de 2017 al 17 de gener de 2018, i que la prova es realitzarà el dia 15 de març de 2018.  
www.cangur.org
Accedir a la inscripció.
Us animem a participar-hi!