SEMINARI ANGLÈS 18-19 – Sessió 2: Gamificació i eines digitals per a docents de llengües estrangeres

En aquesta sessió vam comptar amb la participació de la Montse Martín, referent TAC del CRP del Vallès Occidental VIII, que ens va instar a reflexionar sobre les eines digitals amb què els docents podem comptar a les nostres classes, i les aplicacions que ens poden ajudar a enriquir l’aprenentatge de les llengües en una societat digital.

La primera part de la sessió la vam dedicar a la Gamificació. La Montse ens va porposar un exemple d’activitat gamificada, senzilla i de fàcil adaptació a diferents situacions d’aprenentatge. En el nostre cas, al Seminari d’anglès, ens vam trobar que el professorat havia perdut les eines TAC i per resoldre el misteri necessitàvem obrir una capsa misteriosa; això ens va fer trobar amb la necessitat de resoldre un enigma que calia compartir amb tots els grups per trobar la clau que ens permetia continuar la nostra investigació. Finalment un codi QR ens va remetre a un formulari que havíem de resoldre per trobar la pista per obrir la caixa petita. Si us animeu a realitzar una caixa misteriosa, aquí en teniu les instruccions. Les caixes les podeu demanar en préstec al CRP del Vallès Occidental VIII

Igualment, us animem a investigar quines eines tecnològiques us poden ajudar a enriquir les vostres classes:

La segona part de la sessió la vam dedicar a pensar quina proposta de tasca podríem dissenyar i implementar conjuntament les dues etapes, primària i secundària. En primer lloc vam fer una reflexio sobre quins criteris hauria de tenir aquesta tasca per a que resulti viable, i a continuació vam fer propostes de tasques, basant-nos en les orientacions que va donar-nos el curs passat l’Eulàlia Vilaginés en el seu assessorament sobre el treball per tasques.

La infografia interactiva que us presentem a continuació resumeix les propostes que van sorgir en aquesta sessió de treball (cliqueu a la icona al marge superior dret per veure els elements interactius):

Poder dissenyar aquesta tasca, i portar-la als nostres centres, és un dels objectius que ens hem marcat al Seminari aquest curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>