SETMANA DE LA CIÈNCIA 2018- Castellar del Vallès

Del 9 al 18 de novembre se celebra a Catalunya la 23a Setmana de la Ciènciauna iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació A més a més, en el nostre municipi,  El Mirador està realitzant un seguit d’activitats de divulgació científica, xerrades, tallers, espectacles…. que tenen com objectiu fer viure la ciència d’una forma vivencial i divertida.

Castellar del Vallès està bullint! amb ciència per tot arreu!

Aquest any la conferència l’ha realitzat Cristina Vert, llicenciada en Ciències Ambientals i master en salut pública, que està fent el doctorat en ciències biomèdiques a l’Institut de Salut Global de Barcelona.

Quin ha estat el seu camí fins arribar al camp de la investigació?

Cristina ens ha parlat del seu viatge des de l’ESO fins arribar al món de la investigació, les decisions i experiències que ha viscut fins arribar al moment actual Ha destacat que aquest és el camí que ha pres ella, però que n’hi ha molts altres de possibles. Ens ha mostrat l’equip d’investigació de Blue Health, desmitificant l’estereotip del típic investigador que ens mostren les pel·lícules, malgirbat i amb bata blanca i generalment home. Ha mostrat com moltes  les dones que estudien carreres científiques no arriben a la investigació de més alt nivell. I sobretot, va mostrar la importància de parlar anglès perquè és la llengua de comunicació entre els diferents investigadors.

La seva investigació: Espai Blaus: Més enllà del sol i platja?

Ens presentava una manera de fer ciència diferent, el seu laboratori són els espais exteriors on hi ha aigua (anomenats espais blaus). El seu objectiu,  investigar quin és l’impacte d’aquest espais en la salut de les persones. Pretenen cercar evidències de com actuacions municipals en les ciutats que creen espais amb zones blaves i verdes, tenen un impacte directe en l’ús de l’espai produint una millora de la salut en les persones. Ens va mostrar el seu treball de camp, on intentaven trobar evidències de l’impacte que va tenir una actuació municipal a Montcada, on van facilitar l’accés al riu Besos. Van fer observacions abans i després de l’actuació; qui feia us de l’espai, quina activitat feien, etc.

El treball que estan realitzant forma part d’una investigació a nivell europeu anomenat Blue Health amb participació de diferents paisos

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>