SEMINARI DE BIBLIOTECA ESCOLAR (En temps de pandèmia)

   La situació sanitària actual ens ha obligat a transformar, adaptar, reconvertir i flexibilitzar processos, espais, metodologies… La Biblioteca escolar també ha estat objecte de canvis motivats pel nou context.

      En molts casos, s’ha perdut l’espai físic per reconvertir-se en aula, les comissions i els referents de biblioteca s’han deixat en suspens per atendre altres urgències prioritàries, i la biblioteca escolar ha passat a transformar-se en biblioteca d’aula. I en aquest context ens preguntem Pot la biblioteca escolar ajudar-nos amb els reptes del nou curs?, Pot continuar essent centre d’accés al coneixement en el context actual?, Com pot contribuir la biblioteca escolar a buscar noves maneres de connectar amb els alumnes per promoure els aprenentatges?

   Aquest Seminari del curs 2020-21 té com a objectiu trobar respostes per aquestes preguntes, i explorar algunes estratègies per promoure la lectura en el context actual, i buscar maneres de poder contribuir, amb accions i recursos, a facilitar l’aprenentatge, el foment de la lectura i l’equitat entre l’alumnat, i a recollir les experiències que posin en marxa la creativitat i l’enginy per acostar la lectura a l’alumnat en la distància (itineraris de lectura virtuals, biblioteca de recursos d’informació digitals, clubs de lectura en línia…).

     Pensem que en aquests moments d’incertesa, és més important que mai disposar d’espais de trobada i de suport. Aquest espai serà virtual, atesa la situació actual. Per recollir tots els recursos i experiències presentats durant aquest curs, hem creat un Site que anirem actualitzant amb els materials de cada sessió, us animem a visitar-lo per trobar-hi informació, recursos, o inspiració.

https://sites.google.com/xtec.cat/seminaribibliotecaescolarvoc8/seminari

Els materials de la primera sessió, així com els enllaços als diferents serveis que ofereixen les Biblioteques Municipals de la zona (Castellar del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Palau-Solità i Plegamans i Bibliobús La Mola), els trobareu a la següent presentació digital interactiva (cliqueu sobre els diferents recursos per obrir els enllaços):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>