EL SUÏCIDI JUVENIL

Pensar a treure’s la vida, planificar-ho, amenaçar de fer-ho o fins i tot intentar-ho, és el que es considera conducta suïcida.

La conducta suïcida és un fenomen molt present i es preveu que vagi en augment. Es calcula que en l’àmbit mundial, el suïcidi representa una mortalitat superior a la causada per les guerres i els homicidis junts.

A Catalunya, el suïcidi segueix sent la primera causa de mort entre les persones joves i durant la pandèmia, els intents de suïcidi en menors de 18 anys han crescut un 27%.

Tot i aquestes xifres, segueix sent un tema tabú i desconegut.

A continuació, abordarem aquesta realitat, gairebé sempre silenciada, oferint eines per eliminar falses creences i posar en valor els factors de protecció que permeten una prevenció efectiva en entorns educatius. Els documents que us presentem són el protocol d’actuació en cas de mort per suïcidi i la guia “Encarem el suïcidi juvenil” del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

           PROTOCOL                 GUIA

 

Finalment, us presentem el site creat pel nostre Servei Educatiu sobre conducta suïcida – prevenció i acompanyament en la pèrdua.

Accés al site AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>