Setmana de la ciència 2017

El Departament d’Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, dins de la Setmana de la Ciència 2017 que se celebra del 10 al 19 de novembre de 2017, promou el Dia de la ciència a les escoles amb l’objectiu fonamental de despertar i potenciar l’interès del jovent vers la ciència i la tecnologia. Per facilitar la participació dels centres en aquesta setmana s’organitzen diverses activitats.

La ciència en primera persona. Conferències

S’han planificat més d’un centenar de xerrades-col·loqui a tot el territori adreçades a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat. Aquestes sessions van a càrrec d’investigadors i d’investigadores que expliquen la seva tasca, tant des del vessant del treball científic com humà. S’han organitzat en l’àmbit de cada Servei Educatiu de Zona. Al Solsonès la xerrada es realitzarà el dia 15 de novembre, porta per títol El Big data i les xarxes socials, és a càrrec de Míriam Hatibi i s’adreça als alumnes de batxillerat.

Any Internacional del Turisme Sostenible per al desenvolupament

El fil conductor de l’edició d’enguany és el turisme sostenible, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, promogut per Nacions Unides, que aspira a sensibilitzar els responsables de prendre decisions i el públic en general de la contribució del turisme sostenible al desenvolupament.

Videoconferència

La conferència destinada a alumnat de Batxillerat dels centres Ins. Menendez y Pelayo i Ins. Montserrat i que es transmetrà en directe per streaming per a tots els centres docents de Catalunya, serà el 15 de novembre de 2017 a les 11:30 h. a la seu central del Departament d’Ensenyament per la científica Cristina Vert.