L’informatiu – Setembre 2019

 

Iniciem un nou curs i ens tornem a trobar amb energies renovades i amb molta il·lusió per a treballar pels centres educatius de la comarca.

Vam començar amb la conferència d’obertura d’en David Bueno, “Neurociència per a educadors”, on es va presentar el seu llibre, el qual tracta de tot allò que sempre s’ha volgut saber del cervell dels alumnes i mai ningú s’ha atrevit a explicar-ho de manera entenedora i útil. La conferència va ser tot un èxit, hi van assistir més de 150 docents.

Enguany també s’han iniciat les sortides escolars al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser. Han començat els alumnes de primària, que treballaran la Vall del Ter amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de l’entorn des de diferents àmbits. L’activitat compta amb el guiatge de l’empresa Alter; i el transport de les mateixes ve subvencionat pel mateix Parc.

Finalment recordeu que  a partir de  l’1 d’octubre trobareu l’exposició itinerant “Experiències Matemàtiques – Prohibit no tocar” del Museu de les Matemàtiques de Catalunya, a l’Església de Sant Pere de Ripoll fins al 17 de novembre de 2019. Experiències Matemàtiques – Prohibit no tocar”, és una mostra interactiva amb materials per manipular de diferents nivells de dificultat. Està pensada per oferir ocasions de col·laboració i discussió entre els visitants. Es presenten petits reptes i es mostren aspectes poc habituals i sorprenents de la matemàtica que no requereixen coneixements específics previs. L’Exposició està dividida en tres espais: Educació infantil + Cicle Inicial,  Cicle mitjà + Cicle Superior i Educació Secundària + Batxillerat i comptarà amb un servei de dinamitzadors / educadors.
De dilluns a divendres la mostra només estarà oberta als centres educatius de Ripoll i comarca, que han mostrat una gran acceptació amb l’exposició i per al moment ja hi ha més de 2700 alumnes apuntats. Els caps de setmana l’exposició estarà oberta al públic en general.

El divendres dia 4 d’octubre a les 18 h es farà la conferència inaugural a càrrec d’Anton Aubanell, especialista en didàctica matemàtica. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament al Servei Educatiu del Ripollès, al telèfon 972700918 o al correu crp-ripolles@xtec.cat

Compteu amb nosaltres en tot allò que estigui a l’abast dels professionals del Servei Educatiu del Ripollès !!!

Que tingueu un bon curs!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>