EL 2021, ANY D’EFEMÈRIDES DEL MUSEU ETNOGRÀFIC DE RIPOLL

Aquest 2021 succeirà un esdeveniment històric per al Museu Etnogràfic de Ripoll, i és que es compliran 160 anys del naixement d’un folklorista i estudiós de la cultura i tradicions del territori que va mantenir un
vincle molt estret amb el Museu i el món de l’etnografia, en Tomàs Raguer i Fossas.
Raguer, nascut a Ripoll l’any 1861, va iniciar la recerca, recopilació i classificació dels documents i llibres dipositats a l’arxiu parroquial de l’església de Sant Pere. La seva activitat es va centrar en aplegar materials i objectes diversos relatius al folklore, fins que l’any 1929 va crear una petita exposició, juntament amb altres col·laboradors, i que deu anys més tard esdevingué l’Arxiu Museu Folklòric de Sant Pere de Ripoll.

A més, el març es compliran 10 anys de l’obertura del Museu a la nova seu i també ho celebrarem amb la publicació de diferents imatges, tot recordant esdeveniments especials transcorreguts al llarg d’aquests últims anys.

Així, la major part de les activitats d’enguany al Museu de Ripoll es faran en funció del llegat de Tomàs Raguer, lligades també a diferents projectes com són el de territori, el de societat o el de gènere.

Per a més informació aquí.