25a Setmana de la Ciència

 

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, organitza la 25a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 14 al 29 de novembre, arreu de Catalunya.

L’activitat “La ciència en primera persona“, que se celebrarà el dia 18 de novembre, pretén fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat, i apropar els i les científiques als instituts. La situació excepcional viscuda amb motiu de la pandèmia de la COVID-19 fa que, aquest cop, la modalitat sigui virtual. Per aquest motiu es proposa fer un canvi. Aquest any es substitueixen les 100 xerrades als centres pel format següent:

L’activitat es fonamenta en tres parts:

  1. Edició d’un vídeo, d’una durada d’uns 5-10 minuts on es llença també una proposta o un repte.
  2. Aquest vídeo el visualitzarà l’alumnat en hores lectives juntament amb els seus professors/es. L’alumnat ens faran arribar imatge del repte aconseguit (foto o vídeo) així com les preguntes que volen formular als/a les científics/ques.
  3. El dia 18 de novembre al matí, connexió en línia amb cadascun dels/de les 4 científics/ques.

L’activitat adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va a càrrec de científics que es dediquen a la investigació i que expliquen la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà.

Es proposen 4 grans temes per a tractar amb els següents ponents:

  • Intel·ligència Artificial: Ramón López de Mántaras (IIIA CSIC)
  • Epidemiologia: Antoni Trilla (ISGlobal, Hospital Clínic)
  • Genètica: Gemma Marfany (UB)
  • Sostenibilitat: Sílvia Lacorte (IDAEA CSIC)

Aprofitem per felicitar-vos l’enllaç que han d’omplir els centres educatius interessats a participar en l’activitat, abans del 8 d’octubre. Formulari d’inscripció dels centres

Per a qualsevol dubte o qüestió, us podeu adreçar a: serveiseducatius@xtec.ca

Més informació detallada a www.setmanaciencia.cat