30 tallers. Nit europea de la recerca

Per tercer any consecutiu la Universitat Rovira i Virgili coordina i organitza a Tarragona les activitats divulgatives de la Nit Europea de la Recerca, que és el 27 de novembre. Enguany, i degut a la pandèmia, no es pot fer la fira de tallers científics al carrer, però han organitzat 30 tallers per a nens i nenes de primària i primers cursos de l’ESO als que podeu accedir només amb un clic.

Al web de la Nit Europea de la Recerca trobareu  els vídeos dels 30 tallers

Hi trobareu temàtica diversa: arqueologia, biologia, química, enginyeria, comunicació, psicologia, màrqueting, bioquímica, història, salut…

Alguns exemples:

El foment de les vocacions científiques pot començar a treballar-se des de ben petits. Amb 3-4 anys els infants ja disposen dels mecanimes cognitius bàsics per poder desenvolupar el seu raonament científic. Aquest taller és idoni per a nens i nenes d’entre 4 i 7 anys. Consisteix a comparar la capacitat d’absorció de l’aigua de diferents materials, i treballar de manera molt visual i vivencial la representació dels resultats d’aquesta recerca.

Vols conèixer algunes substàncies de la vida quotidiana que emeten llum? Productes com la tònica, el detergent o els documents d’identitat contenen molècules capaces d’emetre llum quan s’il·luminen amb la claror adequada. Les molècules també poden ser brillants! Entra i descobreix-ho!

Tant si ens agrada com si no, esperar és una acció que tots hem experimentat. Fem cua a botigues, restaurants, aeroports o metges. De vegades esperar no ens molesta o fins i tot no ens adonem que passa el temps, però de vegades ens desespera i ens exaspera. Per què? Activitat centrada en el temps, l’espera i el comportament humà.

Vídeo i joc per descarregar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>