Càpsula 10 – Cultura d’àpatCàpsula que convida a reflexionar la relació entre el món de l’alimentació com a fet cultural i artístic.


Nivell: Batxillerat Cicle inicial Cicle mitjà Cicle superior Infantil Primària Adults Internivells Secundària Obligatòria
Format: Activitats Curs Materials
Àrea de coneixement: Artístic Social i cultural

Imatge: “Verde que te quiero verde”. Lola Quirant. (Imatge cedida per l’autora)

Creadora de la càpsula original i virtual: Montserrat Cortadellas

En aquesta càpsula: Cultura d’àpat, ens endinsarem en el món de l’alimentació. Quina relació tenim amb els aliments? Pretenem fer una reflexió sobre les nostres accions a l’hora de nodrir-nos. Coneixerem manifestacions artístiques vinculades a l’alimentació. Les valorarem críticament, les treballarem i n’extraurem conclusions. També donarem eines i recursos per expressar conceptes i conclusions de manera visual.

Objectius

  • Tenir interès pel coneixement del patrimoni artístic de Catalunya i el d’altres cultures.
  • Copsar el paper social, cultural i religiós del patrimoni i les manifestacions artístiques. Incidència en la vida quotidiana de les persones i en la forma de pensar.
  • Apreciar les habilitats i la imaginació dels creadors.
  • Perseverar en la idea que amb la implicació de la resolució de problemes i de la constància s’arriba a la satisfacció en la comprensió, interpretació i creació artístiques.
  • Reconèixer les maneres de viure, les formes d’organització social i les atribucions de temps i lloc en les imatges i els objectes.
  • Realitzar produccions artístiques (plàstiques) amb diverses tècniques i procediments a partir de la percepció sensorial, les experiències, la realitat, les idees i les emocions.
  • Reutilitzar objectes i imatges de l’entorn amb la finalitat d’explicar visualment experiències, desitjos i valoracions crítiques.
Data d'incorporació: 29/04/2021