Visita al Papiol i a les seves escletxes

fot100Ahir alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l’Institut Rafael Casanova de Sant Boi de Llobregat van fer l’activitat de “Processos de vessant i riscos naturalsfot22” tot treballant els materials i mesurant diferents paràmetres de sis escletxes a la zona alta del Papiol. Les “escletxes” són unes obertures força espectaculars formades en la roca calcària del turó produïdes a causa del moviment de les argiles de l’estrat inferior. Poden arribar als 10 m de profunditat i presenten amplades que van des d’uns pocs cm fins a uns 3 m.
Van completar l’activitat fent una visita al poble i al seu castell, on van poder veure com aquestes forces de vessant també van deixant les seves empremtes en les construccions humanes.
Ara als alumnes només els queda redactar un informe amb totes les dades obtingudes i la seva interpretació i fer propostes de mesures correctores i de prevenció de riscos en les zones poblades del Papiol.
Per ampliar informació tècnica i geològica sobre aquest procés, podeu consultar la descripció de la geozona que fa el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

1 comentari

  1. Elisenda Olivella

    La sortida va ser molt interessant. Els alumnes, encara que no tenien tots uns coneixements de les roques i minerals, van quedar encantats. Vam poder veure en primera persona com es fa un treball de camp. Molt bé

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>