L’energia del Sol

Els dies 3, 4 i 5 de juny els tres grups de 5è de l’Escola Mercè Rodoreda de Martorell han experimentat amb l’energia solar. Aquest treball es troba inclòs en l’activitat que anomenem “El nostre amic el Sol”.
En total han realitzat tres tallers:

IMG_20150603_1249251- Han obtingut electricitat mitjançant una miniplaca fotovoltaica tot muntant un circuit i fent girar unes aspes .
2-Han escalfat aigua en tres col·lectors solars diferents amb la finalitat d’esbrinar en quin dels tres se li escalfava més l’aigua: un sense vidre, un altre amb un vidre i un tercer amb dos vidres.
3- Han cuinat pomes al forn mitjançant la calor del

f3Sol en una cuina solar parabòlica.

Utilitzant una brúixola han après, a més,  a orientar adequadament tant les plaques fotovoltaiques, com els col·lectors solars i la cuina solar, de manera que estiguin més ben exposats i aprofitar millor la calor o la llum del Sol.

Han treballat seguint el mètode científic, és a dir, plantejant hipòtesis inicials que després mitjançant la part experimental han pogut demostrar si eren certes o falses.
Per acabar s’han explicat entre ells els tallers amb unes exposicions molt clares i reeixides.

Els tres dies ha fet molt de Sol i els nens i les nenes han pogut comprovar de primera mà els avantatges d’aquesta energia renovable i no contaminant.

Fins a la propera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>