Investiguem a fons la Riera de Vallvidrera.

Els alumnes de 2n ESO de l’Escola Isabel de Villena d’Esplugues de Llobregat han realitzat l’estudi de la riera els dies 21 i 22 de febrer.

Han iniciat l’activitat inferint quins paràmetres estudiar per completar l’estudi ecològic  de la riera. Llavors han fet un inventari del material necessari i en grups de treball han  recopilat diverses dades de camp referents al biòtop i a la biocenosi. Posteriorment a l’escola obtindran resultats com el cabal gràcies a l’aplicació cabalsec disponible a la web del CdA.

A continuació han capturat una mostra força diversa de macroinvertebrats i els han identificat amb l’ajuda de fitxes i lupes binoculars. Posteriorment tots els animals han estat alliberats sans i estalvis de nou al seu habitat.

A partir dels indexs biològics obtinguts han pogut avaluar l’estat de conservació de la riera de Vallvidrera.

Han sigut uns investigadors molt aplicats que han capturat fins i tot salamandres i algun peix. Felicitats per la vostra recerca!

1 comentari

  1. Teresa Gotsens

    Com sempre l’activitat ha estat un èxit i els alumnes han aprés les relacions entre el biòtop i la biocenosis. També han observat invertebrats vius de la riera i els ha sorprés veuren tants de diferents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>