Experimentem amb la llum i la calor del Sol

Els alumnes de 6è de l’Escola Pilar Mestres de la Roca del Vallès van realitzar el divendres 6 d’abril diversos tallers per tal d’experimentar amb l’energia solar i comprovar de quina manera la podem aprofitar.
Al ser un grup molt nombrós van comptar amb la col·laboració dels mestres i van haver d’anar sincronitzats alhora de fer els canvis d’activitat.

Els tres tallers que vam fer van ser:

  • Taller fotovoltaic on a partir de la llum solar construint un petit ventilador.
    Mitjançant unes plaquetes fotovoltaiques i altres elements els nens i les nenes van muntar circuits elèctrics senzills on van poder veure que les plaquetes transformen la llum solar en electricitat, la qual cosa podíem visualitzar fent girar un petit ventilador.
  • Taller d’escalfar aigua amb la calor del sol.
    Els nens van muntar tres col·lectors experimentals diferents per tal de comprovar l’efecte que fan les cobertes de plàstic transparent (el primer sense coberta, el segon amb una coberta i el tercer amb dos cobertes). Després de realitzar les seves hipòtesis, van contrastar-les amb els resultats finals un cop ja s’havia escalfat l’aigua dels tres col·lectors. Malgrat la poca calor del Sol que ens arribava, els col·lectors van arribar a pujar més de 10 graus.
  • Taller de cuina solar
    Mitjançant una cuina solar parabòlica, els alumnes van elaborar unes pomes al forn amb la calor del sol. El fet que l’olla que feia de forn fos negra hi va ajudar molt, però els núvols impedien  que els raigs  de calor fessin la seva feina. Tot i així vam aconseguir que l’olla arribés a 44 graus centígrads.

Al finalitzar l’activitat, els alumnes, amb els grups que havien treballat durant tot el matí, es van explicar els tallers entre ells.

Fins a un altre any!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>