Estada de meteoròlegs de l’Escola Wagner

f52Els dies 6, 7 i 8, i 20, 21 i 22 de maig els alumnes  de cicle mitjà i cicle superior d’aquesta escola de Santa Coloma de Gramenet han fet dues estades i han realitzat tot un conjunt d’activitats al voltant de la meteorologia i l’orientació.
El primer dia de cada estada van fer una visita guiada a l’Observatori Fabra on van poder descobrir com mouen el gran telescopi centenari que hi ha, les seves parts i la dedicació que tenen en l’estudi del cinturó d’asteroides. També van veure l’estació meteorològica; i tot acompanyat d’unes vistes de Barcelona fantàstiques.
El segon dia van realitzar una gimcana d’instruments meteorològics i de sensacions, utilitzant el seu propi cos com a termòmetre. També van aprendre a orientar-se amb el Sol i van fer el seguiment d’un rellotge de Sol per descobrir que l’ombra més curta ens indica el nord.
Estada_wagnerA les tardes van construir diferents aparells meteorològics i van simular un programa de televisió amb la predicció del temps de l’endemà.
El darrer dia van fer un itinerari circular per descobrir les diferències climàtiques i de vegetació que hi ha entre els vessants de solell i d’obaga. Han realitzat mesures de temperatura, humitat relativa, velocitat del vent i orientació .

Han estat uns alumnes molt treballadors i implicats!

Fins aviat!

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>