Esbrinem la producció d’un bosc

Dilluns 5 de març els alumnes de 2n de batxillerat de l’Institut de Corbera han realitzat l’activitat de biomassa. Han aplicat tècniques i procediments de l’ecologia forestal per poder fer una estimació de la producció d’un bosc de pi blanc. A partir de les dades obtingudes l’objectiu es poder establir mesures de gestió i aprofitament.

Han començat deduint quins paràmetres necessitaven conèixer i s’han organitzat en grups de treball per obtenir les dades de camp de dues parcel·les properes a Can Santoi.

Han fet una caracterització topogràfica de les parcel·les i han obtingut diverses dades biomètriques com densitat de la fusta, alçades i diàmetres de tots els exemplars de pi blanc. També han hagut d’estimar l’edat dels arbres a partir dels anells de creixement.

Amb el suport de diversos fulls de càlcul han extret dades com la biomassa, la producció i la productivitat del bosc i així poder elaborar conclusions de l’estat del bosc i possibles propostes de gestió.

Tot i les condicions meteorològiques poc favorables han treballat amb  entusiasme i han demostrat tenir molt bones maneres per la ciència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>