Indagant sobre la qualitat de l’aigua de la riera

Els dies 20 i 21 de febrer, els grups de 2n d’ESO del Col·legi Isabel de Villena (Esplugues de Llobregat) van portar a terme una tasca d’investigació sobre la qualitat de l’aigua de la riera de Vallvidrera, que passa molt a prop del Camp d’Aprenentatge.

img_20170221_105928_brPer tal de determinar la qualitat ecològica de l’ecosistema es van basar principalment en tres aspectes:
– Les condicions físicoquímiques de l’aigua: temperatura, transparència, olor, cabal...
– La qualitat del bosc de ribera i l’origen del material vegetal present a l’aigua.
– La fauna invertebrada aquàtica com a bioindicadora de qualitat.

Pels resultats obtinguts, van concloure que l’aigua de la riera té una qualitat mediocre. Per tal de millorar-la, una de les accions que van fer allà mateix va ser recollir la brossa que hi havia pels voltants.

D’altra banda, cal dir, que van ser uns grups molt motivats i que van fer un molt bon treball de recerca de mostres; de fet, van trobar invertebrats que feia molt de temps que no trobàvem, com les planàries, els grills d’aigua o les agulles.

Fins a una altra!

1 comentari

  1. teresa gotsens

    Aquest any hem tornat a fer l’activitat: “Estudi de la riera de Vallvidrera” amb els alumnes de 2n d’ESO.
    Prèviament vam treballar a l’escola els ecosistemes. Vam aprendre què és un ecosistema, les seves parts i les relacions que s’estableixen entre elles. Saber-ho ens va ajudar a entendre millor totes les activitats que vam fer a la riera i van poder aplicar a la pràctica els conceptes explicats a classe.
    És una activitat enriquidora on els alumnes gaudeixen i aprenen a fer un treball de camp com fan els científics, sempre acompanyats dels monitors que els resolen qualsevol dubte.
    Moltes gràcies Can Santoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>