Els joves proposen com millorar el medi ambient

(Notícia a Manresainfo.cat 22/01/2014)

presentacio_projectescompartitsPresentació dels Projectes compartits en una de les escoles de Manresa. Foto: Catpress

En el marc de les activitats d’educació ambiental de la quarta edició dels Projectes Compartits –organitzat pel Camp d’Aprenentatge i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus-, aquests dies s’estan visitant diverses escoles del Bages que participaran a la campanya d’enguany per demanar als alumnes que aportin les seves propostes per millorar el reciclatge i el medi ambient. En total, són uns 700 alumnes de cicle mitjà i superior de primària de les escoles Puigberenguer i l’Espill de Manresa; Mare de Déu de Montserrat, Francesc Macià i FEDAC a Súria; i l’escola Barnola d’Avinyó.

Els centres han començat a rebre aquests dies la visita de representants del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus o dels regidors de Medi Ambient o alcaldes dels seus pobles per explicar a les aules que participen en aquesta nova edició dels Projectes Compartits la tasca que se’ls encomana: fer propostes sobre com explicar a tota la ciutadania què cal fer per minimitzar la problemàtica del residus, explicar-los com cal fer les coses i per què, per anar solucionant tot allò que encara no es fa prou bé, com no separar bé els residus, llençar-los al contenidor equivocat, fer compres poc sostenibles, deixar els residus fora dels contenidors, etc.

A partir d’ara, les classes participants tindran unes setmanes per treballar aquest tema i per anar informant de les seves propostes i interactuant amb els altres centres a través d’un blog. El mes de maig, les propostes definitives es presentaran oficialment en un acte en què Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i les escoles es comprometen a treballar per fer-les realitat i aconseguir un entorn i societat més sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>