Tarda Xic a Castelldefels

 

El dimecres 25 de gener de 2017 a les 17.30 h l’escola Lluis Vives de Castelldefels vol compartir l’experiència del centre: els grups interactius en tots els nivells”.

En el centre, grups de voluntaris (pares, mares, familiars) dinamitzen activitats en petit grup. Cada 10 ó 15 minuts els alumnes canvien d’activitat. Els voluntaris són els encarregats de propiciar la participació de tots els alumnes de l’equip. Els alumnes s’han d’ajudar a resoldre l’activitat.

Inscripció al formulari: https://goo.gl/forms/zTY89CBclj84iD7D3

 

 

Proves Cangur 2017

Les proves Cangur són una activitat matemàtica impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières per estimular i motivar una àmplia majoria de l’alumnat i que a Catalunya organitza la Societat Catalana de Matemàtiques.

La prova es durà a terme el 16 de març de 2017, amb convocatòries per a alumnat de

Inscripcions

Nou espai Banc de Recursos

El Banc de recursos. La lectura: font de plaer i coneixement es pot definir com un portal informatiu que conté una selecció de recursos, revisats i actualitzats, sobre la lectura en tot el seu abast.

Ofereix informació d’activitats, propostes didàctiques, pràctiques educatives, materials sobre competència lectora i informacional, seleccions bibliogràfiques i guies, articles i revistes, cursos de formació, documentació i estudis, associacions i entitats dedicades al foment lector, llibreries especialitzades, etc. Llegeix més»

Orgull de baix

El Baix Llobregat és l’àrea de Catalunya amb major acumulació d’infraestructures. Però sota les autovies que tallen el seu paisatge s’amaguen un dels sòls agraris més fèrtils d’Europa, un riu que dóna de beure a la meitat de Barcelona i un delta estratègic per a la migració de les aus. Aquest espai contínuament modificat per a acollir els serveis necessaris per a la gran ciutat que és Barcelona, és també fonamental per a garantir el futur i la sostenibilitat de tots. Llegeix més»

Ara ès demà. Debat sobre el futur de l’educació a Catalunya

Ara és demà és el nom del debat que el Consell Escolar de Catalunya (CEC)  té l’encàrrec d’articular sobre el futur de l’educació al nostre país. L’objectiu és reflexionar sobre les polítiques educatives per avançar en qualitat i equitat i afavorir l’èxit de tot l’alumnat.

El debat s’ha articulat en cinc eixos. Els professorat pot deixar, fins al 15 de març de 2017 els seus comentaris i aportacions en cada un dels eixos:

CASALSEDUCA

La Fundació Pau Casals, amb l’objectiu d’apropar la figura de PAU CASALS  a tots els escolars de Catalunya, ha engegat el projecte “CASALSEDUCA”, una pàgina web amb una gran varietat de recursos educatius i un recull d’activitats per a fer a l’aula. El projecte, de moment dirigit a l’alumnat d’Educació Infantil i Primària, vol oferir als mestres materials per a treballar amb els seus alumnes, d’una manera vivencial, qui va ser Pau Casals en tota la seva dimensió d’home, músic i persona compromesa.

CASALSEDUCA

Enrola’t.cat

Enrola’t.cat és un recurs tant per a l’alumnat com per al professorat per treballar la llengua oral a l’escola. Aplega un recull de situacions comunicatives amb la finalitat de fomentar la interacció entre els alumnes. La tècnica utilitzada és el joc de rol, també anomenat role-playing o representació de papers.

Recordeu que a Castelldefels teniu l’oportunitat de poder realitzar una formació al voltant d’aquest material.

Formació Enrola’t

Material CESIRE

Les energies renovables: l’alternativa al col·lapse dels recursos fòssils

Material didàctic amb voluntat de ser una reflexió sobre el proper exhauriment dels combustibles no renovables (petroli, gas, carbó i urani), i les conseqüències de la seva combustió sobre el sistema climàtic de la terra.

Llegeix més»

Videoconferència

Setmana de la ciència

El 16 de novembre de 2016, a les 11:30 h, Maria José Aranzana, investigadora de l’IRTA al Centre de Recerca Agrigenòmica de Bellaterra (CRAG), durà a terme, a la seu central del Departament d’Ensenyament, una conferència destinada a alumnat de Batxillerat que s’emetrà en directe per a tots els centres docents de Catalunya.

La genètica que et menges; del laboratori a la taula

Accés a la videoconferència

Llegeix més»