Formació Pla d’Educació Digital de Catalunya

Hi ha dues fites clau en finalitzar el curs 2022-2023:

  • Tots els centres han d’haver fet el disseny, implementació i avaluació de l’estratègia digital de centre.
  • Tots els docents han d’assolir i demostrar una competència digital de nivell intermedi.

Aquestes fites són clau per tal de garantir canvis en els mecanismes metodològics, pedagògics i organitzatius, treballats de forma transversal, que permetin avaluar i millorar el nivell de competència digital de cada alumne/a.

L’oferta formativa en aquest àmbit per assolir aquests objectius és la següent.

Des del Departament s’ofereixen diferents tipus de formacions:

  • Càpsules i itineraris. Les càpsules ja van sorgir als inicis de la pandemia, depenent de la seva durada es diuen nanoKudis (5 hores), Kudis (10 hores) i Macrokudis (15 hores). A partir d’aquestes càpsules s’han creat itineraris de combinacions d’elles que es complementin. S’ofereixen entre 11 i 12 itineraris diferents cada trimestre. Són formacions telemàtiques
  • Cursos telemàtics

En el nostre PFZ tindrem aquestes altres modalitats:

  • FIC EDC (estratègia digital de centre). Tots els centres (públics i concertats) hauran de fer una FIC d’Estratègia Digital de Centre amb la participació de tot el claustre. Seran assessorats pel mentor digital i coordinats pel referent digital de CRP. Es farà en tres etapes. La primera o fase zero començarà ara, la faran dos centres que ja se’ls ha comunicat. La segona o fase A serà a partir de gener i la tercera o fase B serà a partir de l’octubre del curs vinent.  
  • Grups de treball. Hi ha tres tipus de grups de treball, de competència digital docent (per a tots els docents), de comissions d’EDC (per a comissions digitals) i de la Coordinació Digital de centre (per a coordinadors digitals).