Mazaball – Codi 90101

CODI: 90101

A qui s’adreça:
Educació bàsica

Descripció:
Es tracta d’una activitat d’equip que té com a principal curiositat que els pals que s’utilitzen semblen maces degut a que tenen una base cilíndrica d’espuma. El risc de lesió per tant és molt baix.

Per jugar-hi es necessiten els estics, una pilota tova i dotze jugadors dividits en dos equips. L’objectiu principal consisteix a introduir la bola, empenyent-la o colpejant-la, a la porteria contrària, per la qual cosa es necessitarà un porter. De tota manera, gràcies a la flexibilitat que aporta el joc, la resta de jugadors poden prendre el rol de defensa o atacant o fins i tot de moure’s lliurement pel camp

La simplicitat de les regles de joc i la seguretat que proporciona l material fa que sigui molt atractiu per als més petits.

Esport alternatiu, col·lectiu, no associat a cap gènere, inclusiu i que potencia molts valors positius. Com la majoria d’esports alternatius, augmenta la participació de l’alumnat, propicia que augmenti la motivació per la pràctica esportiva i desvincula el joc del gènere amb el qual s’associa socialment. En definitiva, el que es pretén és apropar l’esport a totes les persones i generar hàbits saludables.

Contingut i reglament :