Maleta de Tintin

MALETA TINTÍN

maletacofre-tintin

Us oferim una nova maleta amb materials que giren entorn a l’univers del Tintín.

Contingut:

  • Cofre amb tots els còmics d’en Tintín.
  • DVD: El secret de l’Unicorn (2013). Pel·lícula
  • Guix nº 340. Reflexió sobre la pràctica. Educar amb Tintín. Pàg 65-71.
  • Figuretes d’uns 10 cm de: Tintín, Haddock, Professor Tornassol i Milú.
  • Llibres petits (15 pàgines) sobre les personatges Tintín, Haddock, Professor Tornassol i Milú.
  • Llibre de jocs “Tintín & Milú. Gran álbum de juegos.”
  • Trencaclosques 30 peces.
  • Trencaclosques (4 en 1). De 4,6,9 i 12 peces.
  • Jocs de cartes de Tintín. Baralla francesa.
  • Dossier amb activitats pedagògiques.

Aquest material pot ser utilitzat com a material de biblioteca d’aula o biblioteca de centre, per treballar com a part d’un projecte a un grup classe, cicle o de tota l’escola.

El període de préstec és d’un mes.

Recursos en línia.

Educació Primària. Projecte sobre la vida i l’obra d’Hergé en motiu del centenari del seu naixement. Al llarg de les activitats es repassa tant la seva biografia, com el seu personatge més conegut: en Tintín i la resta de protagonistes de les històries d’aquest jove aventurer, Castafiore, Dupont i Dupond, el capità Haddock, en Tornassol, Milú…

En el centenari del naixement del dibuixant Hergé, Quèquicom repassa la ciència que hi ha al darrere de les aventures de l’intrèpid reporter Tintín.

Activitats a les escoles.

TINTINVENTARI és una activitat  per a nens i nenes a partir de 5 anys, a  tall  d¹introducció a l’univers de TINTIN per ser realitzada a l’aula o a la biblioteca. En sessions de 45 minuts adaptades a cada nivell. L’autor diu: És una activitat, participativa, lúdica, literària i educativa. Venen a fer-la a l’escola.

TINTÍN A L’AULA   http://elcomicalaula.blogspot.com.es/

Es pot contactar amb el Salvador Boix   salvador@salvadorboix.com

Experiències a les escoles.

Treball realitzat a Cicle Inicial sobre els còmics de Tintín que està inclòs en un projecte de lectura de tot el centre. En aquesta adreça trobareu continguts i activitats per treballar.

Projecte realitzat per l’aula d’educació especial per celebrar el 80è aniversari de la publicació de les primeres vinyetes del Tintin. Podeu trobar un dossier de treball per primària.

L’escola Joana d’Empúries va treballar un projecte interdisciplinari sobre el personatge d’en Tintín i el món del còmic. Els alumnes de  Cicle Mitjà van inventar-se per grups una història en còmic relacionada amb en Tintín. Primer la van redactar i després la van adaptar en forma de còmic amb vinyetes i fent servir bafarades.

Activitats realitzades a Cicle superior. A partir d’un projecte de tota l’escola, els alumnes de cicle superior van decidir fer un projecte sobre Tintin. Van analitzar els coneixement previs que tenien sobre el tema i van dissenyar unes hipòtesis de treball. La feina està estructurada en quatre tallers de dues hores. Es treballa el projecte des de totes les àrees.

Recursos Web

http://tintincat.webgratis.cat/comics/publicacions.htm Web en català Ho té tot en català
http://es.tintin.com/ Web “oficial” de Tintín En diferents idiomes. No en català.
http://tintin.cat/ Web en català De tot una mica sobre Tintín
http://www.1001.cat/ Associació catalana de tintinaires
https://www.youtube.com/channel/UCZMlCZcgNfzXH1-7m97JXFg/feed Pel·lícules infantils en català Hi ha 7 pel·lícules, la qualitat no és òptima
https://www.youtube.com/results?search_query=tintin+catala Cerca a youtube Hi podem trobar vídeos de diferents formats i durada.
http://www.museeherge.com Museu Hergè a Bèlgica: Informació sobre el museu belga dedicat a Hergé.
http://www.editorialjuventud.es/tintincatala.htm Editorial Juventud Obres publicades en català
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mDopmlJTLNAJ:https://ca.wikipedia.org/wiki/Les_aventures_de_Tint%25C3%25ADn+&cd=2&hl=ca&ct=clnk&gl=es Tintín a la Viquipedia Informació a la Viquipèdia

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>