Jornada inici de curs – STEAM, Anem avançant!

Jornada d’inici del curs, ‘STEAM – Anem avançant’, està programada per aquest dimecres dia 4 de setembrede 9 a 14 h. a la Biblioteca municipal Tirant lo Blanc de Montgat (Ronda dels Països Catalans s/n)

Ja podeu fer la inscripció

L’activitat estarà oberta a tot el professorat i caldrà fer la inscripció corresponent. A les persones que assisteixin a les dues ponències, se’ls lliurarà un certificat d’assistència.

8.30 a 9:00 Rebuda.

9.00 a 9.15 Presentació per part del CRP de l’any Steam.

9.15 a 9.30 Institut de Tiana – programa STEAMcat

9.30 a 10.00 h Marc Boada – Formador Tallers STEAM (Indagació en l’àmbit cientific. De les bones preguntes als experimentals senzills)

10:00 a 11.30 Xerrada/espectacle. Sergio Belmonte Les matemàtiques a la màgia i viceversa  .  A qui no li agrada la màgia? Qui no s’ha preguntat alguna vegada….i això com es fa?. De fet, aquesta és la mateixa pregunta que es fan els matemàtics davant d’un problema. Veurem la connexió entre aquestes dues disciplines aparentment  tan distants i veurem com es pot aplicar la matemàtica per a crear veritables efectes màgics. La màgia es converteix així en una aplicació lúdica de les matemàtiques i en una altra manera creativa de gaudir amb elles.

11.30 a 12.00 : Descans

12.00 a 14.00  Xerrada/espectacle Irene Lapuente. (fundadora de la Mandarina de Newton)

‘Menjant Mandarines amb Isaac Newton’ . Els principals objectius de la Mandarina de Newton són fomentar la creativitat, explorar el coneixement interdisciplinari i promoure la intel·ligència col·lectiva. Hibrida ciència i tecnologia amb altres disciplines, com ara l’art, el disseny o les humanitats. Ens farà un espectacle on el fil conductor serà l’experimentació i les ciències.